Laupäevase Valgamaalase paberväljaande tutvustus

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Trükikoda Kroonpress Tartus. Valgamaalane on trükkimisel.
Trükikoda Kroonpress Tartus. Valgamaalane on trükkimisel. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Kümme aastat Valgas Metsa tänaval olnud liiklusregistri büroo, mis enne kandis ARKi nime, kolib majja, kus asub ka maanteeameti büroo. Pikemalt loe laupäevasest Valgamaalasest!

Maakonna linnad on talveks valmis: lillevaasid sügistalviselt ehitud ning platsid kujundatud. Jõulukuusk on valitud seni ainult Valgal, Otepää ja Tõrva tegelevad aktiivselt otsingutega.

Valgamaalt osaleb tänavu suitsuprii klassi konkursil 13 kooli, 59 klassi ja 1023 õpilast. Mullusega võrreldes pürgib maakonnast suitsupriiks üks kool rohkem.

Tänavu on Valgamaal asendustaluniku teenust kasutanud 12 tarbijat, näitaja on aastatega üha suurenenud. Kui 2007. aastal Eestis asendustaluniku teenust hakati pakkuma, oli talumeeste suhtumine pigem skeptiline - praeguseks on olukord teine.

Neljapäeval algas Valgas pidulikult kunstikuu: avati näitused, kontserdi andis Eesti Rahvusmeeskoor.

Vabariigi taastamist otse sündmuste keskelt jälginud kaitseliitlane, elupõline vanemveebel Toomas Palumaa on riigipiiri valvanud taasiseseisvunud Eesti Vabariigi esimestest päevadest.

Valgamaa noormees Kaj Pronko otsustas elada südame järgi ning kolis Soome, et seal juuksurina leiba teenida ja oskusi lihvida. Lähemalt loe paberlehest!

Just sügis- ja talvekuudel, mil energiat kipub nappima ning organism vajab viirushaiguste ennetamisel lisatuge, aitab tükike tumedat šokolaadi päevas tõsta tuju ja maandada stressi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles