Torustikele ja teekatetele kulutatakse sadu miljoneid kroone

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustreeriv.
Foto on illustreeriv. Foto: Arhiiv/Valgamaalane

ELi ühtekuuluvusfondist eraldas riik lõpuks 125 miljonit krooni abi Valga linna veemajanduse infrastruktuuri arendamiseks. Ette valmistatud projekti käigus ehitatakse välja uusi ja rekonstrueeritakse vanu torustikke kokku umbes 61 kilomeetri ulatuses.



Projekti eeldatav maksumus ulatub 180 miljoni kroonini. Abile lisaks rahastavad projekti võrdsetes osades linnavalitsus ja AS Valga Vesi.  

Ka tänavakatteid uuendatakse

Valga aselinnapea Enno Kase sõnul tuleb linnal teha täiendavaid kulutusi nendele tänavatele, mille teekate torustike ehituse järgselt täies laiuses uuendada plaanitakse. Abikõlbulik ei ole sadevete kanalisatsiooni väljaehitamine ja need kulud tuleb kanda linnal.

Projekti elluviimise järgselt on kõigil, välja arvatud Tambre linnaosa elanikud, võimalik liituda ühisveevärgi ja -kanalisatsiooniga. Prognooside kohaselt hakkab seejärel ühisveevärgiga seotud olema 86 ja ühiskanalisatsiooniga 94 protsenti linlastest.

Toetust kasutatakse vee- ja kanalisatsioonitorustike väljaehitamiseks tänavatele, kus vastavad torustikud praegu puuduvad.

Projekt peab olema ellu viidud aastaks 2011.

Olemas tehnilised projektid

Tehnilised projektid on praegu olemas järgmistel tänavatel: Tartu, Savi, Lühike, Paju, Telliskivi, Vainu, Pärna pst, Odra, Mäe, Kalda, Kesk, Kungla, (Pikast tänavast alates), Kase ja Karja. Töödega saabki alustada nendel tänavatel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles