Laskesuusatipud kogunevad Eestisse

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Arhiiv/Valgamaalane

Otepääl 4.–6. jaanuarini aset leidval laskesuusatamise võistlusel IBU CUP 4 Biathlon Otepää 2013 lööb reedehommikuse seisuga kaasa 101 nais- ja 138 meessportlast kokku 34 riigist. Tegu on suurima selletalvise spordivõistlusega Otepääl.

Kohale tuleb rohkesti maailma tippe. Näiteks Tobias Eberhard Austriast on praegu IBU Cup sarja liider, 2010. aasta Euroopa meister sprindis, 2008. aasta meeskondliku maailma karikasarja etapi võitja. Käesoleval hooajal on ta kolmel korral karikasarja etappidel olnud kolme hulgas, sealhulgas on tema kontos üks võit.

Lars Helge Birkeland on käesoleval aastal võitnud Norra meeskonnas maailma karikasarjas meeskondliku etapi, regulaarselt on ta esindanud Norrat maailma karikasarja võistlustel käesoleval hooajal.

Tema kaasmaalane Alexander Os võitis 2009. aastal maailmameistrivõistlustel pronksi, mitmel korral on ta nii individuaalselt kui meeskondlikult jõudnud maailma karikasarja võistlustel poodiumile. Ka on ta mitmekordne Euroopa meistrivõistluste medalivõitja.

Timofey Lapshin Venemaalt on praegu hetke IBU Cup sarjas teine. 2011/2012 hooajal oli ta maailma karikasarja ühel etapil kolmas ja ühel teine. 2009. aastal võitis ta juunioride maailmameistrivõistlustel meeskondliku teise koha. Sama koht kuulus talle ka 2011. aasta Euroopa meistrivõistluste meeskonnavõistluses.

Tema kaasmaalane Ivan Tcherezov oli maailma karikasarja kokkuvõttes 2009/2010 hooaja kolmas
mees. 2010 aasta Vancouveri olümpiamängudel võitis ta meeskondliku olümpiapronksi.

Benedikt Doll Saksamaalt oli meeskondlikus arvestuses juunioride maailmameister aastatel 2008–2011.

Anastasia Zagoruiko Venemaalt on kahekordne juunioride maailmameistrivõistluste teine, 2012 aastal sai ta Euroopa meistriks.

Eestlasi on rajal üksteist: viis meest ja kuus naist. Meestest võistlevad Peeter Kirss, Roland Lessing, Danil Steptsenko, Indrek Tobreluts ja Jan Treier. Naistest sõidavad Meril Beilmann, Ulla-Maarit Helinurm, Kadri Lehtla, Marju Meema, Johanna Talihärm ja Kristel Viigipuu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles