Pulgakook – hõrk nauding nii keelele kui silmale

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Martsipan, šokolaad, kookoshelbed, pähklitükid, toiduvärv, nonparellid, väikesed kommid – maitsvaid pulgakooke õnnestub väga lihtsate vahenditega ilusaks muuta.
Martsipan, šokolaad, kookoshelbed, pähklitükid, toiduvärv, nonparellid, väikesed kommid – maitsvaid pulgakooke õnnestub väga lihtsate vahenditega ilusaks muuta. Foto: Timo Arbeiter / Valgamaalane

Kuigi pulgakoogid on Eestis veel üsna tundmatud, sobivad need väga hästi pidulauale.

Pulgakookide põhiline koostisosa on tavaliselt biskviit, kuid otsustasin proovida Toidutarest leitud Eva Palu retsepti, mis lubab biskviidi asemel küpsiseid kasutada. Eva ise nimetab neid pulgaküpsisteks.

Sisu valmistamiseks purusta küpsised köögikombainis täiesti peeneks. Seejärel sega toasoe või kondenspiimaga ja tõsta küpsisepuru hulka. Peaksid saama massi, millest annab pallikesi teha. Vajadusel lisa kondenspiima.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles