Kas maapiirkonna väljasuremine on mõrv või enesetapp?

, Valga linnapea
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalev Härk
Kalev Härk Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Eesti linnadest on suurematesse linnadesse või välismaale läinud tööle ja elama – sageli sundvalikuna – kümneid tuhandeid peresid. Selliste faktide eitamine ei tee neid olematuks, vaid muudab eitaja jaanalinnuks. Tahame, et inimestel oleks kõikjal Eestis võimalik elada. Näeme vaeva, et töökohti jaguks ka Lõuna-Eestis ja siinsetel lastel oleks hariduse saamiseks pealinna lastega võrreldavad võimalused.

Kogu maailmale omasest ja paratamatust rahvastiku liikumisest tulevad kõige väiksemate kahjudega välja need omavalitsused, kus eitamise asemel härjal sarvist haaratakse. Seetõttu on ka Valgas oluline otsida lahendusi näiteks lahkujatest tühjaks jäänud kinnisvara probleemidele. Seetõttu pidasin õigeks ka Eesti Päevalehe ajakirjanikule Valga plaanidest ja probleemidest rääkida.

Keskvalitsus kutsub Eesti arengus märkama vaid ilusat ja on omavalitsustest jätnud mulje kui paariatest, kes arengut takistavad. Samas on kohalik omavalitsus esimene, kes hammasrataste vahele jäänud inimeste muresid peab lahendama.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles