Edelaraudtee pakub Valga-Tartu liinil vähem peatusi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vargused raudteel muudavad rongiliikluse ohtlikuks.
Vargused raudteel muudavad rongiliikluse ohtlikuks. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Reisirongiliiklust korraldava Edelaraudtee ASi esindaja sõnul võiks tulevikus Valga ja Tartu vahel olla tunduvalt vähem peatusi kui seni. Samas suureneks rongide liiklemiskiirus.


Edelaraudtee ASi juhatuse liikme Kalvi Pukka sõnul on ettevõte valmis taasalustama reisijateveo tellimuse täitmist Tartu–Valga lõigul pärast raudtee remonttööde lõppemist.



«Sõidukiirused kasvavad kuni 120 km/h, mis võimaldaks ilma peatusteta sõidul katta Tartu–Valga vahemaa   54 minutiga,» visandas Pukka pildi võimalikust tulevikust. «Kui vaadata reisijate eelistusi transpordivahendi valikul, siis on esimesel kohal ikka olnud ühenduskiirus.»



Pukka sõnul on kiiruse tähtsust reisijate arvukuse mõjutajana näidanud ka ettevõtte kogemus Tallinna–Tartu ning Tallinna–Viljandi kiirrongides, kus reisijate arv on pärast sõidukiiruste kasvu suurenenud pidevalt ning mitmeid aastaid järjest.



Samas tõdes ta, et milliseks kujuneb tegelik sõiduaeg, sõltub otseselt peatuste arvust, mida on Tartu–Valga lõigul üsna palju. Kui neis kõigis peatus teha, pikeneks rongi sõiduaeg umbes tunni võrra.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles