Ökolaat Pühajärvel pakkus huvitavaid maitseelamusi

, reporter Otepääl
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ökolaat Pühajärvel
Ökolaat Pühajärvel Foto: AFP / Scanpix

Rohelisema Turismi foorumil Rohelise Võtme aastaauhinna võitnud Pühajärve puhkekeskus korraldas laupäeval esmakordselt öko- ja loodustoodete laada.

 ASi Pühajärve Puhkekeskus juhatuse liige Indrek Vähi rääkis, et tõenäoliselt hakkab ökolaat edaspidigi toimuma just Pühajärve jooksuga paralleelselt.

"Meie hotelli restorani hommikusöögilauas saavad sageli esimestena otsa just ökomärgistusega toiduained. Neid toite teatakse ja tarbitakse, eriti kõrgelt oskavad hinnata ökotoitu välismaalased, aga järjest enam ka eestlased," selgitas Vähi.

Juhatuse liikme sõnul kutsuti oma tooteid tutvustama ja müüma eelkõige ettevõtted, kes hotelli restorani oma looduslikult puhta toiduga varustavad.

Nii osales teiste hulgas laadal ka perekond Kolts Võrumaalt Taarapõllu talust, kus tegeldakse mahemarjakasvatuse ja marjade töötlemisega. Laadalised said maitsta ja kaasa osta erinevaid mahlu jõhvikast vaarikani.

Hea minek oli ka Haanjamaa Hartsmäe talus küpsetatud leibadel. Taali mesila Lääne-Virumaalt pakkus muu hulgas nii huvitavamaitselist ingverimett kui hõrgutavalt värsket kärjemett. Samuti oli lettidel pakutava hulgas erinevat masti mahedaid moose, mahlaseid köögivilju ja aromaatseid maitsetaimi.

Toidukraami kõrval võis soovi korral osta ka erinevaid ökoloogiliselt puhtaid pesuaineid ning imetleda naturaalset lambavilla.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles