Riias toimub kolm olulist meeleavaldust

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vaade Riia vanalinnale..
Vaade Riia vanalinnale.. Foto: Caro / Scanpix.

Riias toimub alanud nädala algul kolm olulist protestiaktsiooni.

Esmaspäeval kogunevad kella 13ks parlamendihoone juurde tsiklimehed, et väljendada protesti valitsuse otsuse vastu tõsta tuleval aastal mootorrattamaksu kolmelt viiekümne latini aastas.

Vahepeal jõudis seimi eelarvekomisjon küll vähendada mootorrattamaksu 24 latini, kuid Motoklubide Liidu president Aivars Freimanis peab seda liiga kõrgeks. Lõpliku otsuse maksu suuruse osas teeb parlament.

Teisipäeval, kui seimis tuleb viimasele lugemisele 2010. aasta riigieelarve, alustab Läti Vabade Ametiühingute Liit hommikul kell pool üheksa parlamendihoone juures piketti «antisotsiaalse eelarve» vastu.

Samal päeval kell 11 algab Läti Üliõpilaste Liidu meeleavaldus kõrghariduse ja teaduse rahastuskärbete vastu. Meeleavaldus algab valitsushoone juurest ning liigub seejärel seimi juurde.

Siseminister Linda Murniece on varem öelnud, et politsei on meeleavaldusteks valmis ning avalik kord tagatakse seadusega ettenähtud piirides.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles