Maaülikooli suusarahvas asus teele

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maaülikooli suusamaraton
Maaülikooli suusamaraton Foto: Ülle Kübarsepp/Valgamaalane

Täna alustas entusiastlik suusaseltskond Kuutsemäelt teekonda mööda Tartu maratoni rada Elva poole, et meenutada 1970.--1980. aastate legendaarseid EPA maratone.

Päris 63 kilomeetrit seekord siiski ei sõideta. Suusasõpradel on valida kolme Elvasse jõudmise võimaluse vahel: Kuutsemäelt (31 kilomeetrit), Palult (16 kilomeetrit) või Hellenurmest (9 kilomeetrit). Lõpusirgele jõudnuid ootavad Elva tervisespordikeskuse parklas kuum teed ja pirukad.
Maratoni korraldajal Juhani Püttsepal tekkis suusasõidu korraldamise mõte maaülikooli aastalõpumatka ajal, kuuldes vanemate kolleegide mälestusi aastakümnete tagustest suusasõitudest.

„Suusakuningas Bjorn Daehlie on öelnud, et Tartu"maratonirada on maailma kauneim klassikarada," tsiteeris Püttsepp kuulsat suusaklassikut loetud minutid enne rajale asumist.

Maailma kauneimal klassikarajal rühib täna umbes viiskümmend epakast suusafriiki, keda kannavad edasi nii klassikaks muutunud Visu puusuusad kui ka kaasaegsemad suusaimed.

Copy

Märksõnad

Tagasi üles