Kestuskross pakkus dramaatilisi hetki

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kestvuskross.
Kestvuskross. Foto: Erakogu

Laupäeval peeti Vilaski uuel rajal kestuskrossi Eesti meistrivõistluste teine etapp.

Heitlikust ilmast hoolimata kogunes starti arvukalt võidusõitjaid. Ilmselt oli siin oma osa tingimustel. Muljetavaldava stardisirge lõpetab Vilaskis tagasipööre ja järgneb rohkete elementidega tehniline rajalõik.

Prantsusmaal Le Touquet`s karastuse saanud soolosõitjad ja quadi-mehed tundsid kohe ära radade sarnasuse. Kui siia lisada veel raja heatasemeline korrasolek ja võistluste korraldus, siis kiitustest puudu ei tulnud. Valga motoklubi meeskond Einar Petersoni juhendamisel oli hakkama saanud suurepärase tööga.

Quadide stardis oli kohalikku krossikooli esindamas Otepää poiss Henri Mündi. Tänu turvalisele ja pikale stardisirgele läks kõik ladusalt. Sirge lõpus haaras juhtpositsiooni Martin Toovis ja tema kannul püsis kohe Henri Mündi.

Tehnilisel osal pani noorus oma kiiruse maksma ja esimesel suuremal hüppel läks Mündi oma Le Touquet` meeskonnakaaslasest Toovisest väliskurvis mööda. Finišisirgele jõudes oli Mündi oma edu kasvatanud juba ligi 100 meetrini.

Tund aega käiski võistlus Otepää poisi juhtimisel ja tundus, et võit ongi käes, kuid siis purunes hüppelt maandumisel tagakiige ja masin jäi raja äärde. Publikule oli aga pakutud tõsist võidusõitu ja kaasaelamist.

Paremini ei läinud ka Martin Toovisel. Tema masinal purunes paar ringi hiljem tagasillalaager ja sõit jäi katki temalgi.

Nii napsas võidu Saku poiss Andro Halliko -- Kaspar Kanguri ja eelmise aasta Eesti meistri Meelis Jürgensoni ees.

Võistlejate seas kõneldi ka mõttest teha sügisel samal rajal kolmetunnine kestvuskross samade reeglitega nagu Prantsusmaal, mis võiks saada väga edukalt meie laiuskraadi Le Touque`ks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles