Aastavahetusel põhjustavad vigastusi kukkumised ja pürotehnika

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ilutulestik
Ilutulestik Foto: Kunnar Rüsülainen

If Kindlustuse statistika kohaselt põhjustavad aastavahetusel enim vigastusi kukkumised, aga ka pürotehnika vale kasutamine.

Seltskonnas olevad selgemad inimesed peaksid silma peal hoidma oma sõpradel, et keegi vindise peaga käest raketti lasta ei üritaks.

Õnnetusi pürotehnikaga juhtub igal aastavahetusel ning üldjuhul on põhjuseks raketi vale kasutus. Möödunud aastal lõhkes viis minutit enne südaööd Ifi õnnetusjuhtumikindlustuse sõlminud mehe käes rakett, vigastades raskelt kahte sõrme.

If Kindlustuse kommunikatsioonijuhi Rain Porsa sõnul aitab õnnetusi tihti ära hoida kainema sõbra manitsused. „Purjus peaga kipub inimestel ohutaju kaduma ja ollakse valmis oluliselt suuremaid riske võtma. Nii nagu jaanipäeval kutsutakse inimesi üles selgeks grupijuhiks hakkama, võiks ka aastavahetusel olla mõni selgem inimene, kes jälgib pürotehnika kasutamist ega luba sõbral raketti käest lasta,“ lisas Porss.

Meeles peab pidama:

1) Ilutulestiku tegemiseks tuleb valida ohutu koht eemal hoonetest ning inimestest
2) Raketi alus tuleb fikseerida selliselt, et see pärast süütenööri süütamist ei kalduks

3) Raketi süütamine käes on väga ohtlik ning lõppeb tihti raskete vigastustega

4) Süütenööri süütamiseks piisab ühest inimesest, teised peaksid olema ohutus kauguses
5) Alati tuleb läbi lugeda tootega kaasas olev ohutusjuhend.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles