Jõululaud olgu mitmekesine, samas kõike natuke

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soolaseid suupisteid ja magusaid ampse aitasid juhendaja-õpetaja Klaire Vaheril valmistada Valgamaa kutseõppekeskuse kokanduse eriala õppurid. Esireas Liis Kasemets (vasakult), Kerli Juhkov ja Anastasija Morozova. Tagareas Igor Dodonov (vasakul) ja Alan Telinen.
Soolaseid suupisteid ja magusaid ampse aitasid juhendaja-õpetaja Klaire Vaheril valmistada Valgamaa kutseõppekeskuse kokanduse eriala õppurid. Esireas Liis Kasemets (vasakult), Kerli Juhkov ja Anastasija Morozova. Tagareas Igor Dodonov (vasakul) ja Alan Telinen. Foto: Sirje Lemmik / Valgamaalane

Jõulud ja aastavahetus on aeg, mil armastame pikalt pere ja sõprade seltsis lookas laua taga istuda. Valgamaa kutseõppekeskuse kokaeriala õpetaja Klaire Vaher soovitab menüü hoolikalt läbi mõelda, et liigsöömisest tingitud kõhuvalu pühademeeleolu ei rikuks.

«Toitu ei tasuks pühadeks teha suurtes kogustes, vaid nii, et jaguks parasjagu jõuluõhtuks ja äärmisel juhul järgmiseks päevaks,» soovitas Vaher. Menüü võiks olla mitmekesine, kõike natuke.

«Eestlane on harjunud, et laual on ikka süldid, pasteedid, hapukapsad ja lihapraed, kuid võimalik on näiteks rosoljes kasutada kartuli asemel hoopis tatart või maksasalatis majoneesi- ja kooresegu asemel õlikastet,» kinnitas asjatundja.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles