Jõulupuu saabus kunagise ministri kodutalust

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nii Valga jõulupuu treilerile jõudiski. Veel hetk ning teekond Kaara talust Valga linna võib alata.
Nii Valga jõulupuu treilerile jõudiski. Veel hetk ning teekond Kaara talust Valga linna võib alata. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Lähenevast jõuluajast annavad meile märku maakonna linnadesse jõudnud jõulupuud. Valga linna kaunistav puu saabus uhke politseieskordi saatel kohale eile.

Puu mahavõtmine ja teekond Valga kesklinna sujus viperusteta. Kõrge kuusk toodi Valgamaa legendaarse metsamehe ja kunagise metsamajanduse ja looduskaitse ministri Heino Tederi kodupaigast Kaara talu õuest Tõlliste vallas.

Kui puu oli langetatud ja treilerile pandud, jäi pisut aega ka kuuse elulooga tutvuda. Koos Valga linnavalitsuse linnahooldusameti vanemspetsialist Anne Vaigrega sai puu eluringid üle loetud ning kuuse arvatavaks elueaks võis pakkuda umbes 60–65 aastat. Pikkuseks aga saime 23 meetrit, millest kolm tuli siiski maha võtta tüve allosas asunud kõveruse tõttu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles