Nõukogu hoiab turvalisusel silma peal

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Siseministeeriumi korrakaitse- ja kriminaalpoliitika osakonna nõunik Eimar Veldre lisas oma ettekandes, et oluline on kogukonnakeskne lähenemine ja asutuste võrgustumine.
Siseministeeriumi korrakaitse- ja kriminaalpoliitika osakonna nõunik Eimar Veldre lisas oma ettekandes, et oluline on kogukonnakeskne lähenemine ja asutuste võrgustumine. Foto: Postimees/Scanpix

Kolmapäeval, 19. aprillil leidis Valga maavalitsuses aset maakonna turvalisuse nõukogu esimene kokkusaamine. Nõukogu eesmärk on turvalise elukeskkonna kujundamine koostöös võimalikult paljude osapooltega. 2016. aasta sihid on eelkõige maakonna turvalisuse põhiprobleemide koondamine ning lahendusteede leidmine.

Nõukogu tegevust juhib maavanem Margus Lepik, kes üritust avades ütles, et turvalisus on meie kõigi ühine mure ja vastutus. «Politseinikku ja päästjat ei suuda riik kunagi igale tänavanurgale valvama panna. Seega tuleb kõigi asutuste ja inimeste koostöös saavutada parim tulemus.»

Samuti tegi ta ettepaneku peatada riigiasutuste reformimised (koondamised, likvideerimised, ümberpaigutamised jne), kuni kohalike omavalitsuste haldusreform on läbi viidud. «Koos riigi analüüsiga tuleb selgeks vaielda, millised avalikud teenused jäävad kohalike omavalitsuste ja millised riigi kanda ning kes ja kus neid osutavad.»

Siseministeeriumi korrakaitse- ja kriminaalpoliitika osakonna nõunik Eimar Veldre lisas oma ettekandes, et oluline on kogukonnakeskne lähenemine ja asutuste võrgustumine.

Lõuna prefektuuri Valga politseijaoskonna juht Tiit Allik tõdes, et on olemas kitsaskohad, mis vajavad politsei erilist tähelepanu Valgamaal. «Oskamatus tarvitada alkoholi, sotsiaalne toimetulek, sisepiiri olemasolust tingitud probleemid, kohati hoolimatus oma vara ja ümbritseva suhtes ning kasvav narkoprobleem. Tuleb rohkem märgata ja oma tegevusega ise turvalisust luua.»

Esimesel kokkusaamisel rääkis veel päästeameti Valgamaa päästepiirkonna juht Alar Roop ning kõige huvitavamaks kujunes kaitsepolitsei esindaja ettekanne «Kas turvalisus on illusioon?». Teema märksõnad olid julgeolek, pagulaskriis, turvalisus ja avalik kord.

Valgamaa turvalisuse nõukogu moodustati riigiasutuste, kohalike omavalitsuste, vabaühenduste ja ettevõtjate koostöö ning siseturvalisuse 2015–2020 arengukava elluviimise koordineerimiseks.

Copy

Märksõnad

Tagasi üles