Otepää Ironmani triatlonil startis 700 võistlejat 25 riigist

Lea Margus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tanel Padar
Tanel Padar Foto: Lea Margus / Valgamaalane

Otepääl toimuvale SiS Ironmani triatlonile startis laupäeval 700 osalejat 25 riigist, nende seas paljud Eesti ja maailma tipp-triatleedid.

Eestis esimest korda toimuv Ironmani sarja triatlon poolpikal distantsil toob meeste ja naiste arvestuses starti professionaalsed triatleedid, kes on mitmel korral võitnud Ironmani suuri tiitleid. Stardis on nii individuaal- kui ka võistkondlikus arvestuses peaaegu kõik Eesti parimad triatleedid. Poolpika triatloni start anti kell 10 Pühajärve ääres. Lisaks rohkem kui 500 individuaalvõistejale osaleb üle 60 spordiklubide, ettevõtete, riigiasutuste, sõprade ja perede võistkonda, kus triatloni alad on jagatud võistkonnaliikmete vahel.

Pika hea eeskuju projekti teetähis on Ironmani võistlus ka Tanel Padarile, kes on valmistunud stardiks kogu 2016. aasta. Lisaks kolmele triatlonialale annavad Tanel Padar ja The Sun õhtul ka tasuta kontserdi Pühajärve ääres.

Väga tugev favoriit meeste eliidi stardis on Viktor Zyemtsev Ukrainast ning eestlastest on proffide stardis Arthur Kooser ja Harri Sokk. Elukutseliste naiste arvestuses on stardis eestlanna Alma Sarapuu. Võistkondade koosseisus lähevad rajale Marko Albert, Kirill Kotšegarov, Priit Ratasepp, Kregor Zirk, Alo Jakin ja teised tuntud sportlased.

Ironmani 70,3 miili pikkune triatlon ehk poolpikk triatlon koosneb 1,9 kilomeetri ujumisest, 90 kilomeetri rattasõidust ja 21,1 kilomeetri jooksust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles