Teisipäevase Valgamaalase paberväljaande tutvustus

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Trükikoda Kroonpress Tartus. Valgamaalane on trükkimisel.
Trükikoda Kroonpress Tartus. Valgamaalane on trükkimisel. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Tervishoiuameti hinnangul on saabunud gripi kõrghooaeg. Milline on olukord Valgamaal?

Eile tähistati Valgamaa 92 aasta möödumist Paju lahingust, millest võtsid Eesti poolelt osa Kuperjanovi partisanide 3. rood ja vabatahtlikud Soome sõdurid. Pühapäeval toimus aga 18. korda ka Paju jooks, mille võitis Margus Koor. Jooksust võttis osa ka tuntud poeet ja saatejuht Contra ehk Margus Konnula.

Reedel pikendati maavalitsuses Põhjamaade Ministrite Nõukogu ja maavalitsuse koostöölepingut. Järgnenud infopäeval keskenduti toetuste kasutamisele. Mida huvitavat räägiti?

Neljapäev oli Valga, Tõrva ja Tõlliste noorte koolitantsupäev, näha võis kahtekümmend etteastet. Tantsujuhtide ja noorte pingutusi tunnustati viie eripreemiaga. Loe lähemalt lehest ja Vaata veebist ka ürituse pildigaleriid!

Politseile valmistab tõsist muret varguste arvu kasv ja alaealiste kuritegevus maakonnas. Samas vähenes mullu narkokuritegude ning avaliku korra raskete rikkumiste hulk.

Üle mitme aasta said taas kokku Otepää valla külavanemad, et arutleda vallavalitsuse ja külavanemate koostöö ning infovahetuse teemadel. Jutt kiskus üpris murelikuks.

Valga linnavalitsus annab koostöös Valga keskraamatukoguga 28. aprillil välja järjekordse August Gailiti nimelise novelliauhinna. Paraku ei tea paljud maakonna elanikud, miks seda just siin tehakse.

Teada saab sedagi, millised kultuuriüritused veebruaris maakonnakeskuses toimuvad.

Reedel said Nõuni kultuurimajas taas kokku Lõuna-Eesti mälumänguhuvilised, et panna oma teadmised proovile maakonna lahtistel meistrivõistlustel – tänavu oli osalejaid erakordselt palju. Võidu tõi kohvikuomaniku tütre ja väikse närilise äratundmine fotolt.

Otepääl Tehvandi spordikeskuses lõppesid juuniorite ja U23 maailmameistrivõistlused murdmaasuusatamises, kahevõistluses ja suusahüpetes. Tegemist oli läbi aegade suurima tippspordivõistlusega Eestis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles