Pagulaste tugiisikuks pürib mitukümend inimest

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustreeriv.
Foto on illustreeriv. Foto: Marianne Loorents / Virumaa Teataja

Üle 20 inimese osaleb MTÜ Eesti Pagulasabi välja kuulutatud konkursil, millega otsitakse uusi vabatahtlikke pagulaste tugiisikuid Kesk- ja Lõuna-Eesti maakondadesse.

MTÜ Eesti Pagulasabi kuulutas septembri alguses välja konkursi, leidmaks uusi vabatahtlikke pagulaste tugiisikuid Kesk- ja Lõuna-Eesti maakondadesse ehk Tartu-, Jõgeva-, Järva-, Viljandi-, Põlva-, Võru- ja Valgamaale. MTÜ juhataja Eero Janson ütles, et tähtajaks laekus konkursile üle 20 sooviavalduse. Oktoobri lõpus alustava koolitusgrupi suuruseks on kavandatud kuni 20 inimest.

Jansoni sõnul vaatab MTÜ kandidaatide avaldused üle ja otsustab, kes koolitusele pääsevad. Ta ei välistanud võimalust, et koolitusele pääsevad kõik kandidaadid. Jansoni sõnul on MTÜ-le oluline geograafiline kaetus.

Konkursil osalema olid oodatud eeskätt Kesk- ja Lõuna-Eestis elavad inimesed.

Tugiisiku ülesandeks on aidata ja nõustada Eestis rahvusvahelise kaitse saanud isikuid, näiteks aidates neil orienteeruda Eesti riigisüsteemis, suhelda ametiasutustega, leida lasteaia-, kooli- või töökoht ning tutvustada siinset eluolu.

Seni on Eesti Euroopa rändekava alusel vastu võtnud 60 sõjapõgenikku. Neist 27 on lapsed, 15 naised ning 18 mehed.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles