Kolkaküla patrioot Holdrest lahkuda ei kavatse

Taavi Niittee
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Holdres kogu oma elu metsandusega tegelenud Enn Raidel on, mille üle uhkust tunda. Oma kabineti aknast välja vaadates paistavad talle kätte võimsad puud, mille ta kunagi istutas.
Holdres kogu oma elu metsandusega tegelenud Enn Raidel on, mille üle uhkust tunda. Oma kabineti aknast välja vaadates paistavad talle kätte võimsad puud, mille ta kunagi istutas. Foto: Taavi Niittee/Valgamaalane

Kevadel möödub täpselt pool sajandit sellest, kui noor Karula metsavaht Enn Raide Holdresse metsaülemaks määrati. Endiselt metsaga, kuid nüüdseks eraettevõtlikult tegelevat meest võiks nimetada Holdre küla isaks.

Raide võttis Valgamaalase reporteri vastu endises metskonna kontoris, millest pärast Holdre metskonna lagunemist mehe enda kodu sai. Raupa taluna tuntud helerohelist värvi talukompleksi ümbritsevad igast suunast paksud metsad, mille Raide kas ise istutanud või siis küpseks kasvatanud on.

«Mind toodi siia vägisi,» tõdes Raide koltunud lehekülgedega tööraamatust oma metsaülema ametialguse kuupäeva otsides. Tuli välja, et mees määrati oma postile 4. juunil 1967. Täpselt kolmkümmend aastat hiljem, 1997. aastal see töösuhe lõppes. «Mulle pakuti pärast seda mingit head kohta Tallinna lähistel, aga mina enam ei tahtnud rännata – minust oli saanud selle kolkaküla patrioot.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles