Teisipäevase Valgamaalase paberväljaande tutvustus

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Trükikoda Kroonpress Tartus. Valgamaalane on trükkimisel.
Trükikoda Kroonpress Tartus. Valgamaalane on trükkimisel. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Kütusevargad teevad ekskavaatoriomanike elu mõruks, kuna neid ei suudeta tabada. Varguse ohvriks sattunutel on ka keeruline end varaste eest kaitsta. Mõne firmajuhi hinnangul on Valgas tõeline hullumaja lahti.

Emakeelepäeval tunnustati haridus- ja teadusministeeriumis parimaid esseede ning olemuslugude konkursi õpilastest autoreid. Kohal oli ka Valga abiturient Sergei Dinis, kelle essee sai kolmanda koha. Noormehe edu saladused on ilmselt hea eneseväljendusokus ja lai silmaring.

Valga muusikakooli noored kandlemängijad ja õpetaja Koidu Ahk olid nädalalõpul suures elevuses, sest neile tuli külla pillimeister Indrek Roosi Järvamaalt, ja mitte tühjade kätega.

Piirkondlikul laste laulupäeval Lüllemäe kultuurimajas selgitati Karula, Tõlliste ja Õru valla laste hulgast välja konkursi «Valgamaa laululaps 2011» lõppvõistlusele pääsejad. Valga laste lauluvõistlusel osales aga poolsada noort lauljat. Lõppkontserdile Otepääle valiti Valga laulukultuuri esindama neist neliteist.

Nädalavahetusel kogunesid Valgamaal aktiivsemalt tegutsevad tantsuansamblid Tsirguliina rahvamajja, et eneste lõbuks ja publiku rõõmuks muusikat teha.

Reedel aruleti linnavolikogu ja -valitsuse algatusel Valga kultuurikeskuses linna üldharidusvõrgu tuleviku üle. Debatti juhtis Valga linnapea Kalev Härk. Eesmärk oli kuulata ära ja vaielda läbi erinevate sihtrühmade arvamused linna üldhariduse võimaliku korralduse tulevikuarengutest.

Kevadeti lõpeb abiturientidel 12aastane koolitee. Enne lõpueksamite virvarri lõõgastutakse tavapäraselt ballil – sellel korral aga oli sealgi tunda koolireformi tuulte hingust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles