Intervjuu: Muuseumijuht igatseb vahel taga väljakaevamisi

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valga muuseumi direktoril Pikne Kamal oma ametis tegemist jagub – alates esimesest tööpäevast ei ole tekkinud niisugust tunnet, et «mida ma nüüd teen».
Valga muuseumi direktoril Pikne Kamal oma ametis tegemist jagub – alates esimesest tööpäevast ei ole tekkinud niisugust tunnet, et «mida ma nüüd teen». Foto: Lea Margus / Valgamaalane

Märtsis Valga muuseumi etteotsa asunud Pikne Kama on direktoriametis tundnud nii rõõmu suurte kordaminekute üle kui ka kahjutunnet kurja käe hoolimatu tegevuse pärast võõra vara kallal. Oma põhilisest uurimisalast arheoloogiast tunneb ta aga aeg-ajalt praeguses töös puudust.

Olete Valga muuseumi juhtinud juba enam kui seitse kuud. Kuivõrd on kattunud teie senine töö sellel ametipostil eelneva ettekujutusega sellest?

Tegelikult ei osanud ma oodata, et muuseum on niivõrd tegus, tööd palju ja pidevalt üsna kiire. Juba alates esimesest tööpäevast ei ole tekkinud niisugust tunnet, et «mida ma nüüd teen». Olen saanud väga palju uusi kogemusi ja kindlasti on veel palju õppida.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles