Arvamus: Tunnistan ausalt üles: ka Vabaerakonnal on oma tagatuba

, Vabaerakonna Kagu-Eesti piirkonna juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Üllar Vana
Üllar Vana Foto: Margo Munner

Vahel ikka viskan mõne pilgu Vabaerakonnast kirjutava artikli kommentaariumisse ja pea alati vaatab sealt vastu üks ja sama pilt kommentaaridega: «ajuVABAD», «Neid ei oska ju kuhugi liigitada», «Laialivalgunud seltskond, kes ei tea ise ka, kelle ja mille eest seisavad.» Lisaks igakuised erakondade populaarsusreitingud, mis Vabaerakonna piirkonnajuhile just naeratust suule ei too.

Kindlasti on reitingulanguse taga osaliselt ka meie erakonna otsused. Olgu selleks näiteks kas või oma nimekirjaga mitte väljatulemine kohalikel valimistel. Jah, see oli halb valik, juhul kui meile oleks tähtis vaid erakonna reiting, kuid see oli hea otsus mõeldes kogukondade heaolule. Julgesime lahutada kohaliku elu juhtimise keskvõimust ja parteikontorist, olla teistele eeskuju.

Tulevikus kaotame arvatavasti mõne protsendipunkti ka hiljuti vastu võetud otsuse tõttu, mis vaevu ületas uudiskünnise: «Vabaerakond kingib oma niinimetatud katuseraha sajandaks sünnipäevaks kogukondadele.». Nimelt loome koostöös MTÜga Eesti Külaliikumine Kodukant vabariigi 100. sünnipäeva puhul fondi, millest vabaühendused saavad taotleda raha kogukondade arendamiseks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles