Arvamus: Üheksa korda mõõda ja siis alles lõika

, vabakutseline ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vello Jaska
Vello Jaska Foto: Valgamaalane

Lõppenud aastale tagasi vaadates pakub erilist rõõmu, et meie majanduselu on end kuristikust välja rabelnud ja pürgib ülespoole. Helgeid toone on olnud ka meie kultuuri- ja vaimuelus. Suvine noorte laulu- ja tantsupidu «Mina jään» jääb kindlasti kauaks meelde.

1. juulist sai Eestist Euroopa Liidu eesistujariik, mis on vähemalt Euroopa tasandil suur ja märkimisväärne sündmus. Sügisesed omavalitsuste volikogude valimised panid aga punkti juba aastaid teoksil olnud haldusreformile. Alles hiljuti elasime kaasa Soome Vabariigi 100. aastapäeva tähistamisele. Nauditavaid ja emotsioonidest tulvil sündmusi on olnud küll ja veel, kuid oli ka seiku, mis panevad mõtlema ja õlgu kehitama.

Hea on tõdeda, et üle Vahemere Euroopasse murdev pagulaste tulv on Eestit puudutanud suhteliselt vähe. Tartu Ülikooli emeriitprofessori ja Euroopa Parlamendi saadiku Marju Lauristini sõnul ei tasu karta, et Eestisse saabuvate pagulaste tõttu Eesti turvalisus või kultuur kuidagi kahjustada saab. Tema sõnul pole mingi hukatus, kui siia isegi 500 või koguni 1000 pagulast tuleb.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles