Kommikarp sai uue kaanenäo

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Restu tüdruk Sonja fotosessioonil.
Restu tüdruk Sonja fotosessioonil. Foto: Kalev

Kalevi Maiuspala kommikarbi uueks kaanetüdrukuks valiti fotokonkursil Sangaste vallast pärit Sonja, kelle pildiga kommikarpi saab osta alates septembrist.

«Sonja sünnipäev on septembris, nii et see on tore sünnipäevakingitus,» ütles Restus elava viieaastase Sonja ema Kristel Nämi.

Konkursist kuulis Nämi tuttavatelt, kui selle lõpuni oli jäänud viis päeva. Naise sõnul loodeti, et Sonja pääseb finaali, kuid võitu oli raskem uskuda.

Vanemad helistasid Sonjale, kes käib Pühajärve põhikooli lasteaiarühmas, kohe pärast uudise teadasaamist läinud nädala lõpus. «Ta jooksis sellest kohe teistele rääkima,» lausus Nämi. «Kunagi on tal kindlasti tore emana oma pildiga kommikarpi enda lastele näidata.»

Sonja valiti välja enam kui 1200 tüdruku seast. Finaali pääsesid kaks tüdrukut internetis läbi viidud rahvahääletuselt ja kaks tüdrukut valis välja žürii. Fotosessioon tehti fotograaf Sergei Didyki stuudios. Fotode põhjal tunnistas Kalevi žürii ühehäälselt võitjaks Sonja.

1990. aastate lõpus otsustati Kalevis, et on aeg kommikarbi kaant kaasaegsemaks muuta. «Selleks lasti kunstnikul maalida varasema tüdruku foto põhjal uus pilt, mis asetati kaanele püstiasendis ja selle alla pandi pilt kommidest. Tulemus oli, et magusasõbrad ei leidnud enam oma lemmikut poes üles või siis ei meelitanud uus kujundus kommikarpi ostma,» rääkis Kalevi kommunikatsioonijuht Ruth Roht.

Toote müüginumbrid langesid toona drastiliselt ja kommivabrikul ei jäänud muud üle, kui vana tuntud foto kommikarbile tagasi tuua. Väikest värskendust on ka sellele kujundusele tehtud, kuid põhipilt on karbil tänaseni sama.

Pikaajalisest kasutamisest ja üha uuesti ning uuesti trükkimisest on foto kvaliteet kannatanud, originaalfotot ega -slaidi aga säilinud ei ole. Kes on tütarlaps senisel Maiuspala kommikarbil, pole teada. «Tänaseks päevaks umbes 40aastane naine ei pruugi olla üldse Eesti rahvusest, kuna foto autorid on itaallased,» märkis Roht.

Maiuspala tähistab käesoleval aastal oma 55 aasta juubelit. Praegune blondi tütarlapse ja tibudega foto on ehtinud kommikarbikaant juba enam kui 30 aastat.

Olukorra lahendamiseks otsustaski Kalev korraldada fotokonkursi, et leida uus väike heledapäine tüdruk, kes oleks võimalikult sarnane praeguse «kaanetüdrukuga». Uue foto tarvis lavastati kogu kommikarbilt tuttav stseen uuesti.

Žüriisse kuulusid kirjanik Leelo Tungal, spordimees Raul Olle, Õhtulehe fotograaf Mati Hiis, raadiohääl ja harrastusfotograaf Alari Kivisaar, ärinaine Ingrid Tõniste, Kalevi šokolaadivabriku tegevjuht Kaido Kaare ja tootegrupijuht Helen Pajuste.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles