Võrumaa päästjatel oli taas tihe nädalalõpp

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Võru vallas puhkes Kose alevikus asuvas elumajas pühapäeva õhtul tulekahju.
Võru vallas puhkes Kose alevikus asuvas elumajas pühapäeva õhtul tulekahju. Foto: Arved Breidaks/Lõuna-Eesti Postimees

Sarnaselt eelmisele nädalale oli ka äsjane nädalalõpp Võrumaa päästjatele äärmiselt töine.

Reedel kella 13.12 ajal sai häirekeskus teate, et Antsla vallas Kirikukülas põleb elumajas ahjutruubi kõrval diivan. Päästjad kustutasid põlengu käsikustutiga. Päästeamet paneb kõigile südamele, et põlevmaterjalid ja asjad tuleb tulekahju vältimiseks kütteseadme kuumenevatest osadest eemal hoida.

Laupäeval kella 14.14 sai häirekeskus taas väljakutse Antsla vallast. Sedapuhku põles Antsu külas suitsusauna tuulutuskorstna ümbruses lagi, mille päästjad kustutasid.

Samal päeval kell 15.31 aga teatati, et Võru vallas Kose alevikus Vahtra tänaval on elamus tõenäoliselt vingugaas. Päästjad mõõtsidki ruumide õhus ohtliku vingugaasi sisalduse. Nõrkust ja rinnus valu tundnud naise tervist turgutas kiirabi.

Selgus, et keldris oleva katlal ei olnud korralikku tõmmet ning mittetäielikust põlemisest imbus ruumidesse vingugaasi. Tõmmet takistas tõenäoliselt umbselt tihendatud katlaruum. Ruumid tuulutati.

Vingugaas on nähtamatu ja lõhnatu ülimürgine gaas. Vingu ohtliku sisalduse aitab tuvastada ruumidesse paigaldatud vinguandur. Suitsuandur vingule ei reageeri. Kütteseadmetest tuppa imbunud vingust saadud mürgistusse suri eelmisel aastal Lõuna-Eestis neli inimest.

Pühapäeval kella 11.27 ajal põles Võrus Piiri tänaval väikebussi Volkswagen Multivan mootoriruum, kust tuli levis salongi.

Sama päeva õhtul kell 19.40 teatati tulekahjust elumajas Võru vallas Kose alevikus Pappjärve tänaval. Elanik oli kuulnud suitsuanduri häiret ja leidnud, et maja teine korrus on suitsu täis. Tuli oli sellel ajal levinud laialt katusealusesse. Päästjad kustutasid tulekahju kella 00.35.

Põlengu kustutamiseks avati katust ja saepurutäidisega vahelagesid. Hoone muutus tulekahju tagajärjel kasutamiskõlbmatuks. Põlengu tekkepõhjus oli esialgsetel andmetel seotud rikkega kamina küttesüsteemis.

Täna kell 11.14 pidid päästjad sama hoonet taas kord kustutama sõitma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles