Teisipäevase Valgamaalase paberväljaande tutvustus

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Trükikoda Kroonpress Tartus. Valgamaalane on trükkimisel.
Trükikoda Kroonpress Tartus. Valgamaalane on trükkimisel. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Tõrva plaanitava hoolekandeküla ehitamisega kavatsetakse algust teha sügisel. Kuigi selle rajamine mõnes kohalikus pelgust tekitab, pole rajajate sõnul selleks põhjust.

Valga poisi Romek Taldriku fotomontaaž tunnistati maanteeameti foto- ja plakatikonkursil oma vanusegrupis võidu vääriliseks. Teisel konkursil pälvis noormees sama tööga eripreemia.

Lõunapiiri Ohvitseride Kogu andis reedel Valga sõjamuuseumile üle annetuse, millega sooviti toetada kohaliku vabadussamba rajamist.

Ööl vastu 21. maid avastas politsei, et Otepääl on Maarja kiriku peauks ja ukseesine üle valatud süttiva vedelikuga. Uksel siiski põlemisele viitavaid jälgi ei avastatud. Samal ööl ründas nüüdseks kinni peetud ja süü üles tunnistanud mees ka Kanepi ja Urvaste kirikut.

Otepää kohvikus L.U.M.I käivitus tantsuõhtuga heategevuskampaania, mis kestab aasta lõpuni ja mille kestel kogutakse raha laste mänguväljaku atraktsioonideks. Oma panuse andsid ka vallavanem Andres Visnapuu ja näitleja ning kohvikupidaja Veikko Täär.

Pühajärvel arutleti, missuguses koolis soovitakse lapsi õppimas näha ning tõdeti, et väärtuskasvatus peaks olema nii kodu kui iga koolis töötava inimese südameasi. Eesti koolisüsteemis leiti rohkesti vajakajäämisi.

Maavanem Margus Lepiku sõnul lülitas stuudio Joy kevadkontsert publiku paariks tunniks reaalelust välja ja pakkus midagi seniolematut. Valga linnapea sõnul suudavad seda vaid need, kellel suur süda ja leegitsev hing.

Nüüd on teada ka viimased noorte laulupeole «Maa ja ilm» pääsenud – need on puhkpilliorkestrid ja rahvamuusikaansamblid, kelle ettemängimised on ka mängitud. Kes noorte laulupeole pääsesid, saad teada teisipäevasest Valgamaalasest!

Valga Muuseumi õuel peetud grillimise maakonna meistrivõistlustel osalenud kuuest meeskonnast osutus parimaks Valga maavalitsuse esindus koosseisus Margus Lepik, Tõnis Lass, Heivi Põder ja Kaja Mõts.

Nädalavahetusel peeti Valga ja Valka tänavatel üheksandat korda Loskutov Cupi nimeline võistlus. Teiste seas pani oma võimed proovile ka Valgamaalase reporter.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles