Jüri Ratas lubas Võrus Kagu-Eestile kõike paremat (1)

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peaminister Jüri Ratas Võru Järve koolis.
Peaminister Jüri Ratas Võru Järve koolis. Foto: Jürgen Randma

Reedel Võrumaad külastanud peaminister Jüri Ratas avaldas lootust, et riigi eelarvestrateegias kokku lepitud Kagu-Eesti programm aitab tõsta piirkondliku ettevõtluse aktiivsust, suurendada tööhõivet ja vajalike teenuste kättesaadavust.

„Riigi jaoks on äärmiselt oluline, et meie elu areneks ühtlasel kõigis Eestimaa paigus. Seetõttu on mul väga hea meel, et loome Kagu-Eesti programmi kaudu selleks uusi võimalusi,“ sõnas Ratas. Käesoleval aastal on programmi mahuks 3,2 miljonit eurot.

Hommikul oli peaministril kohtumine Võrumaa kutsehariduskeskuse juhtkonna ning õpilastega, pärastlõunal kohtus ta Jaagumäe talu peremehe Mart Timmi ja kohalike põllumajandustootjatega.

„Mul oli väga hea meel näha, et kohalikud maaelu edendajad valutavad oma piirkonna ja terve Eesti arengu pärast siiralt südant. Jõudsime kokkusaamisel arutada väga mitmeid probleeme ja lahendusi, mis võimaldaksid Tallinnast kaugemate kohtade ettevõtjatel ja põllumajandustootjatel end kindlamana tunda ning oma kodukoha arengusse panustada,“ ütles Ratas.

Tööpäeva lõpus külastas Jüri Ratas Võru Järve kooli, kus individuaalse õppekava alusel õpib 25 mõõduka-, raske ja sügava vaimu- või liitpuudega õpilast Võrust ning Võru- ja Põlvamaalt. Mõned õpilased elavad koolis ööpäevaringselt. 

Аprilli keskpaigal otsustas riik toetada Euroopa Regionaalarengu Fondi vahenditest 16 projekti, mis on suunatud paremate elamis-, õppimis- ja töötamistingimuste loomiseks psüühilise erivajadusega inimestele. Võrumaale rajajatakse tänu sellele 34 uut teenusekohta, mis plaanide kohaselt valmivad hiljemalt 2020. aasta lõpuks.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles