Reisija tasuta bussisõidust: tihedam graafik oleks olulisem

Maarius Suviste
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kesknädala ennelõunal läks Põlvast Ahja bussi peale kümmekond reisijat. Kui praegu peab sõidu eest raha maksma, siis varsti on Põlva- ja Võrumaal bussisõit maakonnaliinidel tasuta.
Kesknädala ennelõunal läks Põlvast Ahja bussi peale kümmekond reisijat. Kui praegu peab sõidu eest raha maksma, siis varsti on Põlva- ja Võrumaal bussisõit maakonnaliinidel tasuta. Foto: Maarius Suviste / Lõuna-Eesti Postimees

Kolmapäeva hommikul, kui lehereporter Põlva bussijaamas reisijatega tasuta bussisõidust rääkis, ei olnud teada veel uudis. See, et Põlva- ja Võrumaal ühistransporti korraldav Kagu ühistranspordikeskus kehtestab juulist tasuta bussisõidu maakonnaliinidel. Eile selgus, et sama meelt ollakse ka Valgamaal.

Hallipäine Valve ootas bussi, et sõita vallakeskusest Ahja. Kui jutt läks võimalikule tasuta bussisõidule, ütles ta: «Teate, kas tasuta või mitte – see oleks mulle ükskõik. Sõidan nii vähe, võib-olla paar korda kuus bussiga Põlvasse. Selle euro või veidi rohkem ma ikka leian pileti ostuks. Minule see suur abi ei oleks.»

Küll oleks Valve sõnul prii sõit suureks toeks neile, kes iga päev bussiga tööle ja koju tagasi sõidavad. «Vaata, kui palju raha alles jääks piletite pealt!» leidis ta. «Nojah,» nentis ta samas, «hea muidugi, kui on tasuta – minu poolest võiks kõik olla tasuta.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles