Teisipäevase Valgamaalase paberväljaande tutvustus

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Trükikoda Kroonpress Tartus. Valgamaalane on trükkimisel.
Trükikoda Kroonpress Tartus. Valgamaalane on trükkimisel. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Laupäeva õhtul teatati päästeteenistusele, et Valgas Pärna puiesteel on vihmasaju tõttu pinnas vajunud ja kõnniteele tekkinud ohtlik auk. Tugev sadu tegi linnas mujalgi pahandust.

Eile öösel jõudsid tagasi kodukanti veteranide korvpallivõistluste MMil pronksmedali võitnud Puka Sokud, kes omale nime võtnud Puka vapil oleva soku auks ja eeskujul.

Juulist hakkasid kehtima olulised muudatused tarbijate õiguse kaitsel. Tarbijakaitseameti tarbijapoliitika ja avalike suhete osakonna juhataja Hanna Turetski selgitab, mida toovad muudatused kaasa nii laenuteenuste pakkujatele kui tarbijatele.

Mürgise Sosnovski karuputke tõrjeks on keskkonnaminister kinnitanud ohjamiskava, tõrjepindala on suurenenud 1473 hektarini. Taime kolooniate hulk näitab kasvusuunda Valgamaalgi.

Kui sügisel oli ebaselge, kuidas selle järel, kui mööblitootja Sanwood Keeni külale soojuse müümise lõpetab, elanikud edaspidi toasooja saavad, siis nüüd on astutud samme probleemi lahendamise suunas.

Valgas algas kohtupidamine kolme mehe üle, keda süüdistatakse neljanda mehe piinaval viisil tapmises läinud aasta oktoobris Hummuli vallas Soe külas.

Teisipäeval jõuavad Pärnu rahvusvahelise dokumentaal- ja antropoloogiafilmide festivali linateosed Otepääle.

Nädalavahetusel tähistasid tõrvalased koos külalistega oma kodulinna 85. sünnipäeva. Pidustuste nael oli Mulgi pulma etendus.

Õhk Pedeli ümbruses säriseb, on tunda ootusärevust, piinlikku täpsust ettevalmistumisel, mõne hetke pärast antakse Valga triatloni esimene start. Või siiski mitte? Pikemalt loe reportaaži Valga triatloni kohta ajalehest!

Laupäeval toimunud EMT Järvejooksude sarja kolmandast etapist – 30. jooksust ümber Pühajärve – võttis osa rekordiline arv jooksjaid ja kepikõndijaid.

Treeneri ja õpetaja Riho Meri sõnul kimbutab Valga gümnaasiumi kergejõustiklasi justkui kotermann: juba mitmendat korda jäädi «TV 10 olümpiastardi» võistlussarjas neljandaks.

Kahel nädalavahetuse päeval toimusid Riidaja lähistel OÜ Tauli Torupillitalu lennuväljal Balti riikide karikavõistlused mudellennus klassides F3-J ning F5-J. Selgituseks nii palju, et F3-J on raadioteel juhitavad plaanerid, F5-J aga elektrimootoriga lennumasinad. Võistlustest võtsid osa Eesti, Läti, Leedu ja Soome mudellendurid – ühtekokku kümme harrastajat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles