Teisipäevase Valgamaalase paberväljaande tutvustus

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Trükikoda Kroonpress Tartus. Valgamaalane on trükkimisel.
Trükikoda Kroonpress Tartus. Valgamaalane on trükkimisel. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Varem Pühajärve triatlonina tuntud TriStar Estonia võit rändas Saksamaale Thomas Hellriegelile. Samas olid oma tulemusega rahul eestimaalasedki: kolmanda lõpetanud Kirill Kotšegarov ja kuuenda finišeerinud Allan Oras.

Valga linnavolikogu pole üle kahe kuu ühtegi erakorralist istungit pidanud, kuigi opositsioon leiab, et on piisavalt muresid, mida lahendada. Mida nende hinnangul arutama peaks?

Ajaks, kui uues Valgamaa kutseõppekeskuses õppeaasta algab, soovitakse õpilaste elu uute sõiduaegade ja peatustega mugavamaks muuta.

Avaliku konkursi korras võttis Valga linnavalitsus eesootavaks õppeaastaks kaugõppegümnaasiumi direktoriks Tanel Soovarese, kes ka varem seda ametit pidanud.

Sangastes peeti nädalavahetusel rukkifestivali, mis pakkus nii sportimise kui ka kultuuri nautimise võimalust.

Leigo Järvemuusika teine päev oli klassika päralt. Kohal oli Neeme Järvi ja veel kümmekond Järvit, kümme dirigenti Johann Straussi muusikat dirigeerimas.

Pärast Pärnu suvefestivali peatusid paljud osalenud muusikud Otepääl, et ka sealses kirikus kammerkontsert anda. Järvi suvefestivali kontsert Otepääl oli eelkõige muusikute rõõm.

Kui Valga inimesed jätavad külaliste tõttu kultuuriüritusele minemata, siis näiteks üks Otepää mees võttis oma külalised rahvamuusikapäevale-laadale kaasa ja lustis täiega. Pühapäevane Otepää rahvamuusikapäev ja käsitöölaat leidis traditsiooniliselt aset kultuurikeskuse pargis ja oli kokku meelitanud palju müüjaid.

Helme kalmistu kabeli katus on halvas seisus, selle pärast muret tundvad inimesed korraldasid heategevuskontserdi, kus esinesid eri kirikute vaimulikud: Sakarias Leppik ja Urmas Nagel.

Tõrvas viibivad 12.–14. augustini sõprusvaldade delegatsioonid Norrast ja Rootsist. Millise eesmärgiga?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles