Küsimus-vastus

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tiina Saarmann
Tiina Saarmann Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Kuidas jäite rahule laupäeval Valga muuseumis korraldatud portreepäevaga?

Tiina Saarmann, kunstnik, Valga kunstistuudio juht: «Jäin väga rahule: kõik läks väga hästi korda. Üritusele registreerus 26 inimest, kes kõik ka kohale tulid. Huvilisi oli peale Valga veel Tartust, Otepäält ja Sangastest. Neid juhendas kunstnik Aapo Pukk.

Meil oli neli modelli ja hea tahtmise juures sündis igal joonistajal neli portreed. Modelle joonistati hariliku pliiatsi, pastellide, söe ja õlivärvidega. Tempo oli kiire, et võimalikult paljud saaks üht või teist tehnikat proovida.

Osalejad jäid stuudio tööga rahule ja kõlama jäi soov uuesti kokku tulla. Kindlasti peaks stuudiot tegema muuseumi galeriis, sest sellel on hea valgus ja tekib meeldiv loominguline õhkkond. Aapo Pukk arvas, et ilmselt kohtume uuesti kevadel, sest järgmine aasta on tal juubeliaasta ja sellega seoses tihe näitusteplaan üle Eesti.

Valka tuleb ta heal meelel uuesti.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles