Eesti 200 seadis kokku varivalitsuse

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kohaliku omavalitsuse ja teenusereformi ministrina näeb liikumine Igor Tarot.
Kohaliku omavalitsuse ja teenusereformi ministrina näeb liikumine Igor Tarot. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Poliitiline liikumine Eesti 200 tutvustas esmaspäeval oma varivalitsust ning esitas oma nägemuse vajalikest reformidest.

Liikumise Eesti 200 varivalitsuse varipeaminister on Priit Alamäe, haridus- ja lõimumisminister Kristina Kallas ning liitlassuhete ja julgeolekuminister Margus Tsahkna.

Eesti 200 varivalitsusse kuuluksid veel majandus- ja rahandusminister Indrek Nuume, kohaliku omavalitsuse ja teenusereformi minister Igor Taro, kogukonnaminister Kristjan Altroff, koolivõrguminister Hendrik Agur, teadusminister Kristiina Tõnnisson, teedevõrguminister Pirko Konsa, loodusvarade minister Jaak Laineste, taristuminister Meelis Niinepuu ning tervishoiu ja riikliku turvavõrguga tegelevad Liina Normet ja Kadri Haller-Kikkatalo.

Eesti 200 reformikava näeb ette suurte muutuste tegemist riigijuhtimises ning tervishoiu- ja sotsiaalvaldkonnas, Eestile ambitsioonika majandusarengu plaani loomist, haridus- ja teadusinvesteeringute pika plaani loomist, transpordi ja liikuvuse taristu kujundamist ning kogukondade Eesti kujundamist, edastas Postimees.

"Varivalitsuse ülesanne ei ole pelgalt peegeldada praeguse valitsuse tööd. Meie nägemuses vajab Eesti primitiivse valijatele rahajagamise asemel lahendusi tuleviku seisukohalt põhilistele juurprobleemidele ja neid kavatseme järgmiste kuude jooksul avalikkuse ette tuua," sõnas Alamäe

Eesti 200 on poliitiline liikumine, mis avaldas oma manifesti tänavu mais. Augustis otsustas MTÜ Eesti 200 nõukogu, et liikumisest saab erakond ja osaletakse 2019. aasta riigikogu valimistel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles