Keskseks teemaks tõusis teede kehv olukord

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kruusatee. Illustratiivne foto.
Kruusatee. Illustratiivne foto. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Riigikogu Keskfraktsioon tutvus neljapäeval ja reedel Võrumaal kohalike omavalitsuste ja koolidega. Lisaks kohtuti kahepäevasel visiidil ettevõtjatega ning kuulati rahvakohtumisel kohalike elanike arvamusi ja ettepanekuid.

Keskerakonna Võrumaa piirkonnajuhi Anneli Oti sõnul on fraktsiooni väljasõidul olulisel kohal kohtumised kohalike inimestega. „Ühtepidi saame meie käia tutvustamas keskfraktsiooni tööd riigikogus, kuid veelgi olulisem on see, et saame rahva, koolijuhtide ja ettevõtjate mured ning ettepanekud endaga Toompeale kaasa võtta,“ ütles Anneli Ott, kelle sõnul liikus Võrumaal ringi kaks rühma, et võimalikult paljude inimesteni jõuda.

Endise Võru linnapea sõnul tõusis fraktsiooni väljasõidul keskseks teemaks Kagu-Eesti teede kehv seisukord, mille kohta väljendasid nurinat nii neljapäeva õhtusel rahvakohtumisel osalenud inimesed kui ka mitmed ettevõtjad järgmisel päeval.

„Kruusateede kehv seisukord on see, mida ikka ja jälle esile tuuakse. Möödunud kevad näitas ilmekalt, et mitu Kagu-Eesti kruusateelõiku on ilmastiku suhtes tundlikud ja võivad muutuda koguni läbimatuks,“ ütles Anneli Ott, kinnitades, et probleemi lahendamise eesmärgil suurendatakse igal järgneval aastal riigi eelarvestrateegiaga kruusateede rekonstrueerimise mahtu 1,5 miljoni euro võrra.

Riigikogu liikmeOti sõnul tutvuti kohaliku ettevõtlusega, kui kohalikule joogitootjale Linda Nektarile lisaks kohtuti ka Nopri ja Kolotsi talu esindajatega.

„Põllumehed tunnistasid, et viimastel aastatel on maaelu nende jaoks kindlasti paremaks läinud. Riik on näidanud oma kohalolekut põllumajandussektoris ning ka järgmisel aastal makstakse põllumajandustootjatele otsetoetusteks 10 miljonit eurot enam, kui tänavusel aastal,“ märkis Anneli Ott, lisades, et keerulisele aastale vaatamata peaksid otsetoetused ja riiklikud üleminekutoetused tooma sektorile stabiilsuse.

Kahepäevasel visiidil külastati ka omavalitsusi, kus jagati haldusreformi järgselt muljeid. „Antsla vallavalitsuses väljendati head meelt valitsuse otsuse üle, kui haldusreformi seadusele vaatamata kiideti heaks Antsla ja Urvaste valla ühinemine. Antsla vallale oli selle erisuse tegemine ääretult oluline. Samuti oli juttu omavalitsuste tulubaasi suurendamisest ning Kagu-Eesti regionaalprogrammist, mis toob piirkonda nelja aasta jooksul 3,2 miljonit eurot,“ ütles Anneli Ott.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles