Marrin Daniel pärjati Eesti võitluskunstimeistriks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marrin Daniel (paremal) koos treener Buraki ja kahe klubikaaslasega, kes tulid sel aastal Eesti meistriteks. 
Marrin Daniel (paremal) koos treener Buraki ja kahe klubikaaslasega, kes tulid sel aastal Eesti meistriteks. Foto: Tõrva valla koduleht

Üheteistaastane Tõrva tüdruk Marrin Daniel tuli taekwondo Eesti meistriks omavanuste tüdrukute kaalukategoorias. Taekwondo on Korea päritolu võitluskunst.

Neiu on tegelenud selle alaga kaks aastat ja tal on roheline vöö. Ta kandideerib omavanuste Eesti koondise liikmeks ning seetõttu osaleb ka Korea treeneri läbiviidavatel koondisetreeningutel Tallinnas, võib lugeda Tõrva valla kodulehelt.

Danieli treener Martin Poobus ütles, et Marrinil on olemas meistri omadused, mida paljudel sportlastel on vaja aastaid arendada. Need on viisakus, tagasihoidlikkus ja austus.

Tüdruk ei alahinda kunagi oma vastaseid ega käitu ka üleolevalt, olenemata sellest, kes võitis. Ta suhtub alati lugupidavalt nii vastastesse võitlusplatsil kui treeningutel. Austus oma vanemate, treenerite, trennikaaslaste, aga ka looduse ja kõigi elusolendite vastu on neiul armastusväärne ja kõrge meistri omadus.

Kui tüdruk liitus taekwondo treeningutega kaks aastat tagasi, teadis ta, et tulemused kergelt ei tule. Kui on eesmärgid, tuleb selle nimel väga palju vaeva näha, treenida, pingutada, ka haiget saada, võtta vastu kaotusi, aga neist õppida.

«Iga treening, mida ei võta tõsiselt või mille jätad vahele, tähendab potentsiaalsetele vastastele eelist, sest sinu vastased treenivad. Nad ei puhka, ei võta lõdvalt, ei lollita treeningutel, ei käi lihtsalt trennis aega veetmas,» sõnas Poobus. Järjekindlus ja võimekus taluda rutiini löökide ja tehnikate treenimisel on Poobuse sõnul tänapäeval noorte seas pigem haruldus. «Talentideks ei sünnita, vaid treenitakse,» rõhutas treener. «Marrini-suguste sportlastega on treeneritel suur au ja rõõm töötada.»

Marrin Daniel treenib Tartu taekwondo-klubi Alfa+ all. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles