Mari Kalkuni muusika vallutab suurlinnu

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Mari Kalkun esineb Inglismaal ja USAs.
Mari Kalkun esineb Inglismaal ja USAs. Foto: Valdo Ots

Muusik Mari Kalkun astus üles New Yorgis ja peagi esineb ka Londonis.

«Enne Tallinn Music Weeki käis mul Võrumaal külas ajakirja Songlinesi peatoimetaja Simon Broughton,» rääkis Kalkun 10. mail ilmunud loo «Welcome to Võrumaa» sünnist maailma juhtivas muusikaajakirjas. «Näitasin talle Võrumaad, siinset metsa, ristipuid, Metsavenna talu, künkaid ja vaateid ning muidugi suitsusauna. Sarnaselt jaapanlastele mõjub ehe ja aus Võrumaa hästi ka inglastele.»

Ajakiri korraldab Londonis festivali Songlines Encounters, kutsudes kokku kuumimad ja põnevaimad maailmamuusikud. Kalkuni kontsert Kings Place’i kunstikeskuses saab teoks 30. mail.

Sel nädalal esines muusik New Yorgis. «Kutsusin Mari tema elu esimestele esinemistele USAs, sest just tema lauludest on Manhattani möllus puudu,» sõnas Eesti Vabariigi New Yorgi peakonsulaadi kultuuriesindaja Jaanika Peerna.

Kontserte Ameerikas ootas Kalkun põnevusega, sest on seal riigis ka elanud. «Aastatel 2000–2001 käisin põhikoolis Seattle’is. See oli oluline kogemus: elada 14-aastaselt teise kultuuri ja keele keskel. Just seal avanesid mu silmad, nägemaks paljusid plusse, mis Eestis on.» 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles