Lemmiklooma omaniku vastutus suurenes

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Koer. Foto on illustratiivne.
Koer. Foto on illustratiivne. Foto: Lilli Tölp

Juulist hakkas ühinenud Põlva vallas kehtima ühtne koerte ja kasside pidamise eeskiri.

Koera ja kassi pidaja peab tagama pideva järelevalve oma looma üle, rõhutas valla keskkonnaspetsialist Reelika Raig. Soovituslik on kasutada koeral kaelarihma, millel omaniku kontaktandmed.

Loomapidaja peab hoolitsema, et koera ja kassi väljaheited teise isiku territooriumilt ja avalikust kohast on kohe koristatud. Avalikus supluskohas on koera ja kassi ujutamine keelatud. Kui koer liigub piiratud territooriumil vabalt, peab loomapidaja tähistama sissepääsu hoiatussildiga ning vältima looma omapäi väljapääsemist. Nakkusohtliku koera ja kassiga avalikus kohas viibimine on keelatud.

Omanikul on kohustus registreerida koer või kass lemmikloomaregistris. Koer märgistatakse mikrokiibiga, kassi kiibistamine on soovituslik. Koerad ja kassid registreeritakse ning nende üle peetakse arvestust Põlva valla lemmikloomaregistris. Loomaomanikule on registreerimine tasuta ning seda saab ise teha.

Enne 1. juulit 2019 omandatud koer märgistatakse mikrokiibiga ja registreeritakse registris hiljemalt 2020. aasta 1. jaanuaril. Enne 1. juulit 2019 tätoveerimise teel märgistatud koer tuleb registreerida hiljemalt 2020. aasta 1. jaanuaril.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles