Läti taara pandisüsteemi loomine läheb maksma vähemalt 30 miljonit

BNS
Copy
Lätist toodud taarat võib vedelemas näha ka Eesti tänavatel. Eriti terav on probleem piiriäärsetel aladel.
Lätist toodud taarat võib vedelemas näha ka Eesti tänavatel. Eriti terav on probleem piiriäärsetel aladel. Foto: Marko Saarm / Sakala

Läti taara pandisüsteemi loomine vajab esialgu 30 miljoni eurost investeeringut, selgub Läti keskkonna- ja regionaalarenguministeeriumi koostatud eelnõust.

Eelnõu järgi peavad pandisüsteemi operaatorid tegema süsteemi kasutusele võtmiseks märkimisväärse investeeringu. Eelkõige on vaja investeeringut tagastuspunktide loomiseks ja neisse tagastusmasinate paigaldamiseks, aga ka taaskäitlusvarustuse jaoks.

Joogitootjate ja edasimüüjate sõnul on Läti jaekettide võrgustik sarnasem Leedule kui Eestile, olles vähem konsolideeritud ja koosnedes rohkematest väikepoodidest, märkis ministeerium.

"Seetõttu saab prognoosida, et Lätis, nagu ka Leedus, on vaja süsteemi loomiseks 30 miljoni eurost esialgset investeeringut," teatas ministeerium ja tõi välja, et kui Leedus kogutakse taarat peamiselt taaraautomaatidega, plaanib Läti luua segasüsteemi, kus kasutatakse ka manuaalset tagastust, mis peaks kulusid kokku hoidma.

Sarnaselt Leedule ja Eestile oleks Lätis pudeli pant kümme senti.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles