RMK langetas küttepuidu hinda

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Arvestades hinnamuutusi puiduturul langetas riigimetsa majandamise keskus (RMK) eraisikutele müüdava küttepuidu hinda. Võrreldes möödunud aastaga on see langenud ligi 15 protsenti.

«RMK korraldatud viimaste pakkumiste tulemusel on küttepuidu hind langenud, mis on võimaldanud meil langetada ka eratarbijatele müüdava küttepuidu hinda,» selgitas RMK puiduturustusosakonna juhataja Ulvar Kaubi ja lisas, et praegu on hea aeg varuda puitu järgmiseks kütteperioodiks.

Lisaks metsamaterjali ostmisele saab riigimetsast küttepuitu varuda ka seda ise sanitaarraie käigus üles töötades või lageraielankidelt raidmeid varudes. RMK müüb küttepuid kolmemeetriste nottidena ja korraldab ka veo kliendini.

«Kui endal on soovi ja oskusi metsa tegema minna, tasub kohalikust metskonnast uurida lankidelt raidmete või kännupakkude varumise võimalusi,» selgitas RMK juhatuse liige Tiit Timberg.

Veel saab riigimetsast küttepuid varuda ostes sanitaarraie raieõigust. «Tulenevalt ülestöötamishindade tõusust on ka siin inimestel võimalus kulusid pisut kokku hoida ja ise sanitaarraieõigust ostes metsa teha,» lisas Timberg.

RMK-lt küttepuidu ostmise tingimused on avaldatud RMK kodulehel. Sanitaarraie õiguse või raidmete varumisega seotud küsimused lahendab metskond, vajalikud kontaktandmed leiab samuti veebilehelt.

RMK metsamaterjali müügist moodustab küttepuit 11%. Kokku müüs RMK 2011. aastal ümarpuitu puidutööstusele ja tarbijatele 2,7 miljonit kuupmeetrit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles