Hooldusasutustes kehtestati piirangud

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Otepää tervisekeskuses on koroonaviiruse tõttu külastuskeeld.
Otepää tervisekeskuses on koroonaviiruse tõttu külastuskeeld. Foto: Arvo Meeks / LEPM

Kuna koroonaviiruse levik lähiümbruses on kasvanud ning laialt levivad ka viirusnakkused, kehtivad paljudes tervishoiu- ja hoolekandeasutustes piirangud.

Näiteks kehtestab reedest patsientide külastamise keelu Võrus asuv Lõuna-Eesti haigla. Lähedastega palutakse suhelda telefoni teel. Väga erandlikel juhtudel on lubatud patsiente külastada kokkuleppel osakonnaga.

Valga haigla eri- ja üldhoolekandeosakonnas hakkab külastuspiirang kehtima laupäeval. Kui hoolealuse külastamine on vältimatu, annab sellest lähisugulasele teada osakonna hooldusõde. Klientidele on lubatud pakke tuua tööpäevadel haigla valvelauda. Pakil peab olema saaja ja osakonna nimi. Toiduainetest on lubatud tuua pikemalt säilivaid sööke ja jooke.

Ka Otepää tervisekeskus andis teada, et tänasest on kehtestatud hooldekodus, hooldusosakonnas ja õendusabi osakonnas külastuskeeld esialgu üheks kuuks. Keelu ajal kehtib ka pakkide saatmise erikord. Infot oma lähedase tervisliku seisundi kohta saab osakondade telefonidelt. Sangaste Kodus on aga kehtestatud külastuspiirang alates neljapäevast.

Räpina vallas asuva Leevi hooldekodu elanikke võib külastada, kuid selleks tuleb registreeruda ja hooldekoduga kokku leppida. Seda tingimusel, et külastajal või tema leibkonna liikmel pole olnud kokkupuudet koroonahaige või kontaktsega viimase 14 päeva jooksul. Samuti ei tohi tal olla viirusnakkuse tunnuseid ega palavikku üle 37,5 kraadi. Veel ei tohi külastaja ega tema leibkonna liige olla viibinud viimase 14 päeva jooksul suure nakkusriskiga välisriigis. Hooldekodu vaatab külastuspiirangud üle vastavalt olukorra muutustele Eestis.

Ristipalo pansionaadis ja EELK Räpina Miikaeli koguduse hooldekodus on täielik külastuskeeld.

Piiranguid on ka naabervallas. Põlva valla hooldekodus ja Ahja hooldekodus kehtib reedest ning Laheda sotsiaalkeskuses laupäevast külastuskeeld.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles