Lätis sündis uute koroonanakatumiste rekord

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Koroonatest.
Koroonatest. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Lätis tuvastati ööpäevaga 95 nakatumist koroonaviirusse, mis on uus päevarekord, teatas kolmapäeval riigi haiguste tõrje- ja kontrolli keskus.

Läti eelmine nakatumiste päevarekord oli 1. aprillil, kui tuvastati 48 uut juhtumit.

Kokku 320 018 koroonaviiruse testist on Lätis positiivse vastuse andnud 1824. Viirusest on kolmapäevase seisuga paranenud 1307 inimest, surnud 37.

Haiglaravil on riigis praegu 19 koroonapatsienti, kellest 18 sümptomid on mõõdukad ja ühel tõsised.

Põhja-Läti ajalehe Ziemeļlatvija ajakirjanik Inga Karpova ütles, et piirilinnas Valkas ja selle lähiümbruses on olukord õnneks jätkuvalt üsna muretu: juba pikemat aega pole lisandunud uusi nakatunuid.

Küll seab nakatunute arvu kasv mõlemal pool piiri tema hinnangul teatava löögi alla piirilinnas toimuvad üritused. Näiteks peaks järgmise nädala laupäeval Valgas aset leidma traditsiooniline Mihklilaat. «Kuna aktiivset piirikontrolli pole, ei saa välistada, et sinna tulevad ka inimesed kaugematest paikadest, kus olukord pole nii hea kui Valgas-Valkas,» avaldas ta muret.

Positiivseks pidas Karpova aga seda, et Valga vallavanem Ester Karuse ja Valka linnajuht Vents Armands Krauklis suhtlevad vähemalt korra nädalas, et vahetada infot koroonaga seotud olukorrast mõlemal pool piiri.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles