Ratas: Eestil on kriisis läinud kevadel kardetust paremini

BNS
Copy
Jüri Ratas.
Jüri Ratas. Foto: Sander Ilvest / Postimees

Keskerakonna esimees Jüri Ratas erakonna volikogu istungil peetud kõnes, et kuigi Eestil on koroonakriisis läinud kevadel kardetust paremini, on teine laine taas hoogu kärpimas. 

"Eestil on kriisis läinud seni siiski paremini, kui võisime kevadel karta," ütles Ratas. "Tegime riigi ja ühiskonnana pingutusi ning astusime vajalikke samme, kuid pole põhjust arvata, et taastumine kriisieelsele tasemele saab olema kiire. Prognoosid erinevad üksteisest päris palju ning on võimalik, et mõnes majandusharus võib suurem langus oodata alles ees. Riigi panus taastumiseks kindlustunde loomisel on siin ülioluline, et suudaksime tagada kaasava, kestliku ja kiire majanduskasvu."

"Meil on tulnud tegeleda oma inimeste elu ja tervise eest seismisega, kuid samal ajal pingutada ja panustada ka sellesse, et meie majanduse käsi käiks hästi, meie inimestel oleks tööd ning ettevõtted tuleks raske olukorraga toime," rääkis Ratas, kelle sõnul oli pärast erakordselt kiiret majanduslangust kevadel näha suve jooksul mõõdukat optimismi ja taastumise märke.

Sügise saabumisel aga hakkas nakatumine taas tõusma ja majanduse taastumise kiirus kaotas hoogu. Ratas märkis, et üks väga oluline fookus uue aasta eelarves peabki seepärast olema meie tervishoiusüsteem ning võimekus ja valmisolek kriisidega toimetulemiseks. Samuti panustatakse jätkuvalt sotsiaalvaldkonda.

"Tähtsustame meie eakate väärikat vanaduspõlve ja pensionäride paremat toimetulekut. Kui kümne aastaga on keskmine palk kasvanud pea 80 protsenti, siis pensionid samal ajal vaid alla 47 protsendi. Seetõttu otsustasime panustada erakorralisse pensionitõusu nii, et tõsta vanaduspensioni keskmiselt 20 euro võrra," ütles Ratas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles