Ööpäevaga tuli juurde 80 koroonapositiivset

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Koroonaviiruse drive-in testimine.
Koroonaviiruse drive-in testimine. Foto: Kristjan Teedema

Viimase ööpäeva jooksul analüüsiti Eestis 1631 haigust COVID-19 põhjustava SARS-CoV-2 viiruse esmast testi, millest 80 (4,9%) testi tulemus osutus positiivseks.

Rahvastikuregistri andmetel laekus enim uusi positiivseid testitulemusi Harjumaale, kus koroonaviirusesse nakatumine tuvastati 57 inimesel.

Ida-Virumaale, Lääne-Virumaale ja Pärnumaale lisandus kolm ning Raplamaale kaks uut nakatunut.

Järvamaale, Läänemaale, Põlvamaale, Saaremaale ja Võrumaale lisandus üks positiivne testitulemus, teatas terviseamet.

Seitsmel positiivse testi tulemuse saanul puudus rahvastikuregistris märgitud elukoht. Reeglina on sellisel juhul tegemist välismaalastega.

Rahvastikuregistri järgi Võrumaale laekunud juhtum on üle antud põhja regionaalosakonnale, sest inimene elab Harjumaal. Põlvamaa juhtumi nakatumise asjaolud on selgitamisel. Lõuna regionaalosakonna jälgimisel on 326 inimest, kellest 58 on haigestunud. Lõuna regionaalosakonna jälgimisel on üks aktiivne kolle, milleks on 20 inimesega Jõgevamaa töökoha kolle.

Viimase 14 päeva haigestumus 100 000 inimese kohta on 75,10 ning positiivsete tulemuste osakaal tehtud testidest 4,7%.

3. novembri hommikuse seisuga viibib haiglas 45 COVID-19 patsienti, juhitaval hingamisel on kaks patsienti.

Terviseamet annab teada, et koroonaviiruse levik kasvab Eestis iga päevaga. Kasvab ka nende juhtude osakaal, kus nakkuse allikas pole teada. Eelkõige Harjumaal ja Tallinnas teeb koroonaviiruse levik murelikuks. Terviseamet näeb selles piirkonnas lähikontaktsete arvu kiiret kasvu – põhja regionaalosakonna jälgimisel on üle 4000 inimese, kellest 643 on haigestunud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles