Valga opositsioon ootab Karustelt väidetava häälteostu kohta selgitusi

Copy
Valga vallavanem Ester Karuse.
Valga vallavanem Ester Karuse. Foto: Arvo Meeks / LEPM

Valga reformierakondlased esitavad vallavanem Ester Karusele ja volikogu aseeesimees Allain Karusele arupärimise seoses Õhtulehes ilmunud väidetega poliitikute häälteostu kohta 2017. aasta valimistel, teatas Valga vallavolikogu Reformierakonna fraktsiooni esimees Ivar Unt.

„Lugesime ajalehest, et perekond Karuste supertulemus 2017. aasta valimistel ja tänane mandaat vallarahva esindajatena on võib olla saavutatud pettusega ning seadusevastaselt,“ rääkis fraktsiooni esimees Ivar Unt.

Kuigi Allain Karuse andis Õhtulehele mõista, et nii vanade küsimustega pole mõtet tegeleda, on teema opositsiooni hinnangul siiski mitmel põhjusel oluline. "Täna tekib küsimus, kuidas saab vallajuht nõuda oma alluvatelt korralikku käitumist või olla eeskujuks kogu ühiskonnale, kui ta võib olla omaenese hämarate tegude pantvang?“ lausus Unt.

Reformierakonna fraktsioon ootab Karuste selgitusi väidetava häälteostu toimumise kohta ning ühest hinnangut, kas häälteostu kahtlusega poliitikud sobivad valda juhtima. 

Täna kell 13 koguneb volikogu ka istungile, kus antud teema peaks volikogu liikme Monika Rogenbaumi sõnul mingil määral käsitlusele tulema.

Ivar Unt
Ivar Unt Foto: Arvo Meeks/Valgamaalane
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles