Aasta esimene laps otsustas varem tulla

Maarius Suviste
, reporter
Copy
Lõuna-Eesti haiglas sündinud uue aasta esimene laps ning ema Karoli ja isa Marti. Pesamuna nägi ilmavalgust 4. jaanuaril kell 5.19.
Lõuna-Eesti haiglas sündinud uue aasta esimene laps ning ema Karoli ja isa Marti. Pesamuna nägi ilmavalgust 4. jaanuaril kell 5.19. Foto: Erakogu

Võru Kubija mändide all asuvas Lõuna-Eesti haiglas nägi tänavuse aasta esimene laps ilmavalgust 4. jaanuari varahommikul.

Uus ilmakodanik sündis kell 5.19. Poiss kaalus 3375 grammi ja pikkust oli 48 sentimeetrit. «Sünnitus oli suhteliselt raske,» ütles ema Karoli (28) umbes viis tundi pärast sünnitust. «Laps on terve, näidud on ilusti korras, temaga on kõik hästi.»

Esmaspäeval, 4. jaanuaril pidi Karoli minema Lõuna-Eesti haiglasse sünniplaani koostama. «Aga läks nii, et laps otsustas enne tulla – ta sündis kaks nädalat varem,» lausus ta. «Haiglasse toodi mind pühapäeva hilisõhtul kiirabiga. Olin ise Räpinas vanematekodus, mees oli Tartus, kus ta pidi hommikul tööle minema. Tuli hiljem järele. Ise jõudsin haiglasse kella 23 paiku.»

Lõuna-Eesti juurtega noored lapsevanemad elavad Tartus. Emajõelinnas Karolil plaani sünnitada ei olnud. «Algusest peale oli plaan Lõuna-Eesti haiglas sünnitada, olin seal ka arvel. Olin sel hetkel seal ainuke sünnitaja ja kõik tegelesid minuga öö otsa,» lausus noor ema. «Kohe pärast sünnitust last mulle rinna peale ei pandud, lastearst vaatas ta enne üle. Kuskil kümme minutit pärast sünnitust toodi ta mulle rinna peale.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles