Võru kolmikliidu koalitsioonileping sai allkirjad

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Võru võimuliidu lepingule saabusid kultuurimajja Kannel alla kirjutama linnapeana jätkav Anti Allas (keskel), Andres Visnapuu (Keskerakond, vasakul) ja Anti Haugas (Reformierakond).
Võru võimuliidu lepingule saabusid kultuurimajja Kannel alla kirjutama linnapeana jätkav Anti Allas (keskel), Andres Visnapuu (Keskerakond, vasakul) ja Anti Haugas (Reformierakond). Foto: Arved Breidaks / Lõuna-Eesti Postimees

Võru linnas kohalikud valimised võitnud Sotsiaaldemokraatlik Erakond, Eesti Reformierakond ning Eesti Keskerakond allkirjastasid täna koalitsioonileppe. Leppele kirjutasid alla Anti Allas (SDE), Anti Haugas (RE) ja Andres Visnapuu (KE).

Koalitsioonileppes, mis kannab pealkirja «Ühtsuses peitub jõud ja võlu – see on meie Võru!» seisab, et osapooled ühendavad aastatel 2021–2025 jõud, et maksimaalselt kõiki võimalusi ära kasutades panustada Võru linna arengusse ja Võru elanike heaolusse.

Kolmikliit soovib olla toeks kõikidele hakkajatele inimestele ja organisatsioonidele nende püüdlustes muuta Võru võimalusterohkemaks linnaks. Üheskoos tugeva ja lastesõbraliku kogukonnana toimetades kasvatatakse võrukate uhkust oma kodulinna üle ja atraktiivsust siia elama asujatele.

Eesmärk on kanda tugeva maakonnakeskuse rolli, olles jätkuvalt initsiatiivikaks eestkõnelejaks piirkonnale oluliste arengute teemal. Ühiselt veetakse eest Võrumaa omavalitsuste ühinemist, et pakkuda piirkonna elanikele üheskoos võimalikult häid teenuseid.

Koalitsiooniläbirääkimistel on kokku lepitud, et linnapeana jätkab Anti Allas (SDE) ja linnavolikogu esimeheks saab Anti Haugas (RE), linnavolikogu aseesimehe kandidaat on seni abilinnapea ametis olnud Toomas Sarapuu (SDE). Abilinnapeana sotsiaal-, haridus- ja kultuurivaldkonnas jätkab Sixten Sild (SDE) ning linnamajanduse valdkonna abilinnapeaks saab Raul Tohv (KE), lisandub linnavalitsuse lihtliikme ametikoht, mille täidab Kersti Kõosaar (RE).

Koalitsioonileppe terviktekstiga on võimalik tutvuda siin: https://www.voru.ee/koalitsioonilepe

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles