Liiklusolud muutusid väga raskeks. Teid ei suudetud lahti hoida

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Teehooldusmasin lund ja libedust tõrjumas.
Teehooldusmasin lund ja libedust tõrjumas. Foto: Arved Breidaks / Lõuna-Eesti Postimees

Päästeteenistus ja politsei on laupäeva õhtul saanud üle Eesti teateid keerulistes teeoludes lumme kinni jäänud sõidukitest. Kõikide olukordade lahendamisega tegeletakse, kuid pääste ja politsei paluvad praeguste erakordselt halbade teeolude tõttu autosõitu mitte ette võtta.

Täna õhtul mõne tunni jooksul on häirekeskusele tulnud üle Eesti mitmeid teateid lumme kinni jäänud sõidukitest. Peamiselt on inimesed hätta jäänud Põhja-Eestis, kus torm on tugevam kui Lõuna-Eestis.

PPA Ida prefektuuri operatiivjuht Eerik Purgeli sõnul ei ole praegu mõistlik üldse autoga sõitma minna. «Ärge minge praegu liiklusesse. Nii suured kui ka väikesed teed on lund täis sadanud ja väga raskesti läbitavad. Kõik reageerivad ressursid tegelevad kinni jäänud sõidukite aitamisega nii kiiresti kui võimalik, kuid palume kõigil, kel oli plaanis veel täna õhtul või öösel sõit ette võtta, see ära jätta,» ütles operatiivjuht.

Transpordiamet kehtestas alates kella 22 kogu Eestis riigimaanteedel rasketest ilmaoludest tingitud erilise hoolderežiimi ning kutsub liiklejaid üles äärmisele ettevaatusele.

Riigimaanteede teeolud on rasked – tuiskab (fikseeritud on tuulepuhangud kuni 20 m/s) ning lumesadu on tihe (lund lisandub prognooside kohaselt juurde kuni 25 cm). Rasketest ilmaoludest tingitud eriline hoolderežiim tähendab, et teehooldajatel kulub hooldetöödeks rohkem aega kui tavaoludes. Rasketest ilmaoludest tingitud olukorra lõppu prognoositakse pühapäeva keskpäevaks.

Transpordiamet soovitab praeguste ilmaoludega maanteedel liiklemist vältida. Kui sõitu hilisemaks ajastada pole võimalik, siis tuleb sõidukijuhil olla äärmiselt ettevaatlik ja valida teeoludele vastav sõidustiil. Lubatud suurim sõidukiirus ei ole liiklejatele kohustuslik. Tuisusel maanteel liigeldes tuleb hoida ohutut pikivahet ning vältida möödasõite.

Tee- ja sõiduolusid saab jälgida portaalist Tarktee.ee.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles