SA Tehvandi Spordikeskus ei teeninda Venemaa ega Valgevene sportlasi

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Tehvandi staadion ja suusarajad
Tehvandi staadion ja suusarajad Foto: Arvo Meeks/Lõuna-eesti Postimees

SA Tehvandi Spordikeskus tegi avalduse seoses Venemaa rünnakuga Ukrainale.

Keskus mõistab hukka Venemaa Föderatsiooni ning Valgevene vägivaldse käitumise ning sõjategevuse vaba ja demokraatliku Ukraina riigi vastu.

SA Tehvandi Spordikeskus tõdeb, et nende rakendatavad meetmed ei ole otsene abi nendele Ukraina naistele ja meestele, kes hetkel kaitsevad oma kodumaad, oma lapsi. Samas toetutakse eeldusele, et iga väike tegu, mis isiklikult või asutustel on võimalik teha laiemalt demokraatia ja vaba Ukraina toetamiseks, aitab kaudselt iga Ukraina kodanikku. Ühtlasi tõdetakse, et tekkinud julmuses kaotab maailm palju tänaseid ja tulevasi sportlasi, kes oleksid olnud eeskujuks parema maailma loomisel kõigile.

Eelpool nimetatust tulenevalt on SA Tehvandi Spordikeskus otsustanud mitte pakkuda oma keskustes teenuseid Venemaa Föderatsiooni või Valgevene riiki esindavatele sportlastele, alaliitudele, klubidele ega juriidilistele isikutele. Otsus puudutab nii Tehvandi spordikeskust, Kääriku spordikeskust kui ka Tartumaa tervisespordikeskust.

Vajadusel ollakse valmis pakkuma Ukraina sõjapõgenikele majutust oma ööbimiskohtades ning töökohti vastavalt soovidele ja võimalustele. Vastav info on edastatud ka Eesti Pagulasabi veebilehe kaudu.

Samuti ollakse valmis pakkuma kõigile Ukraina sportlastele tasuta spordirajatiste kasutamist kõigis enda keskustes tulenevalt asjaolust, et sportlased ei saa naasta oma kodumaale ning Ukraina spordirajatised ei ole jäänud puutumata sõjategevuse hävitavast iseloomust.

Keskuste korraldatavate võistluste osalustasude tulud annetatakse aga vaba Ukraina abistamiseks.

Ülevalkirjeldatud tegevused hakkavad kehtima koheselt ega oma lõpptähtaega.

SA Tehvandi Spordikeskus koos oma töötajatega on jätkuvas hämmelduses sellest, millist julma vägivalda kasutades ning valeinfot levitades hävitatakse inimelusid ning ühiskondi. Paljud need, kes täna hukkuvad rakettide või kuulide kaudu, on lapsed ja noored, kes võinuksid olla mõne aasta pärast sihtasutuse kliendid, eeskujud spordis, uhkuseallikad oma vanematele.

«Kutsume üles teisi spordikeskuseid ning kaasmaalasi isiklikult toetama oma võimete piires tegevusi, mis aitaksid Ukrainat ülimalt raskel ajal. Kutsume üles ka oma riigiesindajaid koos liitlastega kiiretele ja otsustavatele tegudele, mis ei laseks kurjusel võidutseda Ukrainas. Spordis eeldame me alati ausat mängu – täna toimuv on kaugel nendest põhimõtetest, mis on spordis au sees,» lõpeb SA Tehvandi Spordikeskus seisukohavõtt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles