Valga võõrustab 11 riigi profirattureid

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Balti Keti velotuur on Valgat läbinud ka varem.
Balti Keti velotuur on Valgat läbinud ka varem. Foto: Arvo Meeks

Balti Keti velotuur, ainus omataoline rahvusvaheline rattaproffide jõuproov, lõpetab homme pärastlõunal Valgas oma kolmanda etapi. 17 meeskonna parimad ratturid alustasid võistlemist juba neljapäeval Leedust ning tuuri kulminatsioon on pühapäeval Tallinnas.

Rahvusvahelise Jalgratturite Liidu (UCI) kalendrisse kuuluv velotuur jõudis esimest korda Eesti pinnale juba 1959. aastal. Ainus kolme Balti riigi koostöös korraldatav tuur pakub sõitjatele head vaheldusrikkust kõigis kolmes riigis.

Eestist on tänavu võistlemas kolm tiimi: rahvuskoondis, Team Ampler-Tartu2024 ja Peloton. Mitme meeskonnaga on esindatud ka Norra, Leedu ja Saksamaa, ühe tiimiga Läti, Taani, Rootsi, Tšehhi, Holland, Belgia ja Gruusia. Nii mõnigi neist tuleb starti otse Euroopa meistrivõistlustelt.

Tartust startiva kolmanda etapi kogupikkus on 188 kilomeetrit. Valga linna jõuavad ratturid olenevalt sõidukiirusest kõige varem kell 14.20. Esmalt sõidab grupp vahefinišisse, mis asub finišijoonega samas kohas, Valga kutseõppekeskuse ees, jõudes sinna umbes 14.35–15.05. Seejärel sõidetakse linnas kaks korda läbi üheksakilomeetrine ring marsruudiga Tartu tn – Pärna pst – Odra tn – Nurme tn – Lühike tn – Tõrva tn – Viljandi mnt.

Võitjaid on kutseõppekeskuse juures oodata kella kolme paiku, autasustamine on samas paigas veidi hiljem. Kogu teekonnale on oodatud ka pealtvaatajad. Rahvusvahelise võistluse otseülekanne on internetis kättesaadav üle maailma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles