Tomi Saluveer: leidlikud leiavad endale pesa

Tomi Saluveer
, reporter
Copy
Tomi Saluveer
Tomi Saluveer Foto: Tomi Saluveer

Lõuna-Eestis ei ole puudust ettevõtlikest ja leidlikest noortest, kellel suurepärased ideed. Seda tõendavad õpilasfirmad, mis löönud laineid nii Eestis kui ka piiri taga. Ja mõned neist – nagu Võru õpilasfirma MilSpray, mis pälvis sel aastal oma militaarsete näo­spreidega Lõuna-Eesti aasta toote tiitli – on edasi arenenud tegutsevaks osaühinguks.

Nüüd saab Kagu-Eesti ettevõtluskeskkond veel märkimisväärse lisatõuke. Euroopa Liit eraldas Võru maakonnale nelja projekti tarbeks toetust kokku üheksa miljonit eurot. Sellesse nimekirja kuulub programmeerimiskool kood/Võru, ettevõtlike noorte võrgustik ja Kagu-Eesti innovatsioonikeskuse (KEIK) territooriumile kerkiv ettevõtlusinkubaatori hoone. Samuti Lõuna-Eesti aiasaaduste väärindamiskeskus.

Juba järgmise aasta kevadeks peaks KEIKi tööstusalal valmima eriline ettevõtluse inkubatsioonikeskus. Praegune hoone lammutatakse ja selle asemele kerkib uus, energiasäästlik ja tänapäevase töökeskkonnaga maja, milles 50–300 ruutmeetri suurused ruumid kokku 17 ettevõtjale. Projekti sisu on inkubatsiooniprogramm, mis toetab uute ettevõtete tekkimist ning olemasolevate firmade konkurentsivõime ja jätkusuutlikkuse kasvu. Inkubatsiooni on kaasatud tugevad piirkondlikud ettevõtluse arengut eest vedavad organisatsioonid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles