Peaministrikandidaat: Läti on pankroti äärel

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Läti peaminister Valdis Dombrovskis.
Läti peaminister Valdis Dombrovskis. Foto: www2.la.lv

Läti presidendi Valdis Zatlersi poolt peaministri kandidaadiks nimetatud Valdis Dombrovskis ütles, et Läti on pankroti äärel ja kui eelarveparandused ei valmi märtsi lõpuks, siis rahvusvahelist rahaabi ei tule.


Neljapäeva hommikul sai Dombrovskis presidendilt ülesande panna kokku uus valitsus. Pärast kohtumist ütles peaministrikandidaat, et rahvusvahelise laenu järgmised osamaksed sõltuvad sellest, kuidas Läti suudab teha eelarveparandusi. Ta heitis senisele valitsusele ette, et see ei ole neid parandusi tegema hakanud.

«Eelarvepuudujäägi katmiseks on vaja 700 miljonit latti,» väitis Dombrovskis.

«Tuleb aru saada, kui raskes olukorras on Läti. Senine valitsus ei ole tahtnud avalikult tunnistada, et riik on pankroti äärel. Tõtt-öelda ei ole senine valitsus täitnud IMFile ja Euroopa Komisjonile antud lubadusi.

Edasiste laenumaksete saamine sõltub sellest, kas me suudame eelarveparandused ära teha ning vähendada eelarvepuudujäägi sinna tasemele, mis IMFiga sai kokku lepitud,» sõnas ta.

«Alternatiiviks on riigi pankrot. Riigikassal saab lihtsalt raha otsa,» lisas peaministrikandidaat.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles