Teisipäevase Valgamaalase paberväljaande tutvustus

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Trükikoda Kroonpress Tartus. Valgamaalane on trükkimisel.
Trükikoda Kroonpress Tartus. Valgamaalane on trükkimisel. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Kuigi laupäeval Tsirguliinas peetud pillimeeste pidu oli välja reklaamitud kui Lõuna-Eesti ühe- kuni kolmeliikmeliste ansamblite päev, tuli esinejaid kohale üle Eesti. Siiski oli kõigil hea põhjus, miks pillid Valgamaal häälde sättida ja lauluhääl lahti lüüa. Žüriil, kuhu kuulusid Valga muusikakooli õpetajad Maarika Reinhold ja Vladimir Minski, jagus, keda hinnata.

Pühapäeval tähistati üle Eestimaa isadepäeva. Karula aasta isaks pärjati ettevõtja Rein Kits, Otepääl sai tiitli kaitseliitlane Aleksander Mõttus.

Liiguvad kuuldused, et lihakombinaadi müügipunkt Valgas Metsa tänaval suletakse. Atria Balticu tegevjuht Olle Horm kinnitas, et täielikult sulgeda kauplust sellel aastal siiski ei plaanita, töökorralduses on aga tõesti muudatusi tulemas.

Kohus määras septembri alguses Valgas liiklusõnnetuse põhjustanud Ilja Vaninile karistuseks tingimisi vangistuse. Just Vanini süül põrkasid kokku Audi ja Volkswagen, misjärel Audi rammis ka kahe maja seina.

Kirjanike tuur on olnud ikka selle teemavaldkonna nägu, mis osalejatel parajasti südamel. Kui varem on jutt keerelnud näiteks Sofi Oksase ja raamatukogude ümber, siis tänavu kujunes see Valgas üpris meediakeskseks.

Valgamaa aktiivsed noored ja noortemeelsed kogunesid taas osaluskohvikusse, et leida koos lahendusi maakonna valuküsimustele.

Mardilaupäeva õhtupoolikul vuras Valgamaa päästekeskuse uue hoone ette kaks väikebussitäit mardisante. Valga lõvid koos Kurepesa ja Taheva lastega olid tulnud uudistama päästjate uhket maja.

Reedel külastasid Aclima ASi Valga tootmisüksust firmajuhid ja toodete müügiga tegelejad eri riikidest. Valgamaalane uuris firma olevikku ja tulevikuplaane ning piidles nii Eesti kui Jaapani müügiesindajaid.

Juba oktoobris kimbutanud öökülmad tähendavad peatset talve saabumist ning küllap on mõnigi diiselmootoriga auto omanik jõudnud muretsema hakata, kas tanklast ikka saab talvist diislikütust. Valgamaalane uuris asja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles